Utorak, 21. svibnja 2024.

KOPRIVNIČKI GODIŠNJAK Predstavljeno je 16. i dosad najopsežnije izdanje koprivničkog biltena

Šesnaesto izdanje Koprivničkog godišnjaka, informativnog biltena koji Gradska uprava izdaje svake godine povodom Dana grada, predstavljeno je jutros javnosti.

– Možemo reći da imamo nikad opsežniji i nikad atraktivniji Koprivnički godišnjak. Lijepo je na kraju godine napraviti jedan summa summarum svega onoga što se radilo u godini koja polako ostaje iza nas, ali i dati jedan okvir kamo želimo ići u budućnosti – rekao je na početku današnje konferencije gradonačelnik Mišel Jakšić.

U 16. izdanju koprivničkog biltena predstavljeni su projekti koji su obilježili 2019. godinu: od gradnje Inkubatora kreativnih industrija, obnove Osnovne škole “Braća Radić” i vrtića Loptica, brojnih drugih infrastrukturnih projekata poput izgradnje spojne ceste između Reke i Starigrada, velikih ulaganja u komunalnu infrastrukturu te sve veći uzlet domaćeg gospodarstva.

Snimila Sonja Barčanec.

Koprivnica se u ovom broju imala prilike pohvaliti da je ove godine svrstana među top 10 gradova po povlačenju europskih sredstava, ali i da je pri vrhu po prikupljanju i razvrstavanju otpada. Uz to, naš je grad osvojio nagradu za najbolji Eco city, dok je Renesansni festival dobitnik prestižne nagrade “Turistički događaj 2019. godine”.

Osim investicija koje su iza nas, u biltenu su prezentirane i one koji će obilježiti 2020. godinu. Među njima je svakako najzanimljivija rekonstrukcija glavnog koprivničkog trga. Cijeli projekt bit će predstavljen javnosti 7. studenog, no iz nekoliko vizualizacija u Godišnjaku može se naslutiti kako će novi centar izgledati.

– Pred nama je puno posla u narednoj godini. Ono što jest zacrtano za narednih godinu dana, uz Aglomeraciju Koprivnica, je početak gradnje nove škole na Podolicama s pripadajućom novom školskom dvoranom, nove dvorane škole “Đuro Ester”… Ima tu još masa drugih, manjih investicija koje dolaze, od reciklažnog dvorišta u Herešinu gdje su radovi u tijeku, do potpune obnove Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” koja će krenuti vrlo skoro, do izgradnje novog vrtića u Starigradu europskim sredstvima što također počinje vrlo skoro i ona glavna, noseća tema ovog broja: novo lice Koprivnice, rekonstrukcija Zrinskog trga te trgova i ulica koje idu prema njemu – najavio je Jakšić.

Godišnjak možete u elektroničkom izdanju pročitati ovdje.

zatvori