Uvjeti korištenja portala Drava.info

Ovdje su navedeni uvjeti korištenja sadržaja portala Drava.info koji izdaje Udruga Drava-info (u daljnjem tekstu DI). Korištenjem bilo kojeg dijela portala Drava.info i povezanih web stranica prihvaćate ovdje navedena važeća pravila i uvjete korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenima od strane DI u bilo koje vrijeme i bez prethodne najave.

Svi sadržaji objavljeni na portalu Drava.info, ako nije drugačije navedeno, isključivo su vlasništvo DI i/ili njezinih ugovornih partnera koje se smije koristiti samo u privatne i nekomercijalne svrhe te ih se ne smije umnožavati, reproducirati, javno prikazivati, prenositi ili na bilo koji način distribuirati bez pisanog pristanka DI uz obavezno navođenje izvora informacija.

Sadržaj portala Drava.info zaštićen je autorskim pravom koje pripada DI ili je u vlasništvu trećih osoba koje su DI prenijele pravo uporabe istih. DI također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja portala Drava.info. Svaka povreda autorskih prava, zlonamjerna ili slučajna, predstavlja ozbiljno kršenje uvjeta korištenja sadržaja portala Drava.info, odnosno autorskih prava DI. U slučaju spora nadležan je sud u Koprivnici.

Drugi mediji smiju prenijeti objavljene informacije isključivo u formi kraćeg novinarskog teksta (do 600 znakova) te uz obavezno navođenje izvora – Drava.info, uz poveznicu na izvorni tekst ako je to moguće s obzirom na tehnologiju medija. Prenošenje medijskih zapisa – fotografija, grafika, video i audio datoteka – nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja DI ili treće strane koja je DI ovlastila za objavu sadržaja.

Informacije objavljenje na portalu u nekim slučajevima predstavljajuju osobne stavove autora koji se ne moraju poklapati sa službenim stavovima DI kao izdavača portala Drava.info. Komentari, kolumne i srodne forme predstavljaju isključivo osobne stavove svojih autora i odgovornost za njihov sadržaj snose njihovi autori.

DI će uložiti maksimalne napore da sve objavljene informacije budu točne i potpune, ali nije odgovorna za povremenu nedostupnost portala, eventualnu netočnost informacija, kao ni za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem netočnih ili nepotpunih informacija ili nemogućnošću pristupa istima.

DI neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, posljedičnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat uporabe ili nemogućnosti uporabe bilo kojeg od sadržaja dostupnih na portalu Drava.info.

Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica njihovih aktivnosti koje nisu u skladu s prethodno navedenim, kao i za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći.

Pojedini dijelovi portala Drava.info sadrže materijale čiji su autori korisnici portala (komentari ispod članaka). Komentarima upravlja treća strana, sustav Disqus Facebook (od 1.5.2019.). DI nije odgovorna za sadržaje koje stvaraju čitatelji i korisnici portala Drava.info. Zlonamjerni i uvredljivi komentari bit će redovito brisani, a učestalim prekršiteljima bit će onemogućeno daljnje komentiranje.