Zaštita privatnosti

Portal Drava.info i njegov izdavač, Udruga Drava-info, maksimalno su posvećeni zaštiti vaših osobnih podataka i obvezuju se poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika.

U ovom tekstu pojašnjeno je koje osobne podatke prikupljamo, s kojom svrhom te kako možete ostvariti svoja prava sukladno zakonskoj regulativi Europske unije.

Kolačići i Google Analytics

Za poboljšanje funkcionalnosti i korisničkog iskustva te za mjere sigurnosti i oglašavanje, portal Drava.info koristi kolačiće (cookies), a za praćenje posjećenosti servis Google Analytics. Prilikom prvog posjeta portalu, ili posjetom nakon proteka određenog vremena, imate izbor prihvaćanja kolačića i Google Analyticsa ili uputa kako ih isključiti, ukoliko je to moguće bez narušavanja osnovne funkcionalnosti portala. Više o tome uz opcije koje su vam na raspolaganju doznajte na stranici Kolačići i Google Analytics.

Komentari i društvene mreže

Portal Drava.info koristi i dodatke za integraciju društvenih mreža (Facebook dodatak te opcije za dijeljenje sadržaja na Facebooku, Twitteru, Google+ i Pinterestu). Ti dodaci mogu koristiti vaše osobne podatke poput IP adrese i drugih (korisničko ime, ime i prezime, lista prijatelja i sl.) ukoliko ste u trenutku korištenja portala Drava.info prijavljeni na navedene društvene mreže. Ako to ne želite, odjavite se s navedenih društvenih mreža prije korištenja portala Drava.info. Politike zaštite privatnosti za navedene društvene mreže potražite ovdje: Facebook, Twitter, Google+, Pinterest.

Nagradni natječaji i dijeljenje poklona

Portal Drava.info s vremena na vrijeme svojim posjetiteljima dijeli poklone. Kako bi se prijavili za sudjelovanje u natječaju i možda osvojili poklon, posjetitelji ispunjavanju kontakt-obrazac u kojem ostavljaju svoje osobne podatke: ime i prezime, adresu e-pošte, poštansku adresu i broj telefona ili mobitela, te daju informiranu privolu za obradu tih osobnih podataka. Bez privole nije moguće sudjelovati u natječaju.

Podaci se putem e-pošte sigurnom vezom dostavljaju na računalo zaštićeno lozinkom i koriste se isključivo u svrhu kontaktiranja osobe koja je osvojila poklon. Ne prosljeđuju se trećoj strani i odmah po završetku natječaja trajno se uklanjaju. Ako želite da uklonimo vaše podatke i prije završetka natječaja, ili provjeriti koje vaše osobne podatke imamo, izmijeniti ih ili ih preuzeti u strojno čitljivom formatu radi prenosivosti, možete to učiniti slanjem zahtjeva na adresu e-pošte [email protected]. (Detaljnije o tome u nastavku teksta).

Informacije o obradi osobnih podataka

Na temelju čl. 13 Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679, Udruga Drava-info, Domžalska ulica 3, Koprivnica, kao izdavač portala Drava.info i Voditelj obrade, pruža vam sljedeće informacije o obradi osobnih podataka posjetitelja web portala Drava.info (https://drava.info ili https://drava-info.hr).

Voditelj obrade osobnih podatakaUdruga Drava-info, Domžalska 3, Koprivnica

Predstavnik Voditelja obrade: Draženka Gačan, odgovorna osoba

Svrha obrade osobnih podataka: Obrada osobnih podataka posjetitelja portala Drava.info koji putem obrasca kontaktiraju redakciju portala, Voditelja obrade ili sudjeluju u nagradnim natječajima.

Pravna osnova obrade osobnih podataka: Privola posjetitelja portala Drava.info, dana u odgovarajućim obrascima.

Primatelj osobnih podataka: Glavni urednik portala Drava.info.

Razdoblje pohrane osobnih podataka: Najviše 30 dana od odgovora na upit putem obrasca za kontakt ili do završetka natječaja na koji se posjetitelj prijavio. Istekom roka od 30 dana ili završetkom natječaja osobni podaci posjetitelja u potpunosti se i trajno uklanjaju.

Udruga Drava-info kao izdavač portala Drava.info i Voditelj obrade osobnih podataka ovime vas obavještava da kao ispitanik imate pravo od Udruge Drava-info zatražiti pristup svojim osobnim podacima, njihov ispravak, brisanje ili ograničavanje obrade, imate pravo na ulaganje prigovora na obradu vaših osobnih podataka te pravo na prenosivost podataka.

Privolu koju ste dali za obradu vaših osobnih podataka u svakom trenutku možete povući automatski putem implementiranog sustava ili slanjem poruke e-pošte na adresu [email protected]. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade osobnih podataka na temelju dane privole prije njezina povlačenja.

Ukoliko smatrate da je u obradi došlo do povrede vaših osobnih podataka, imate pravo na podnošenje prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Prikupljanje vaših osobnih podataka nužno je:

  1. Kako bi vam Voditelj obrade odgovorio na upit poslan putem obrasca za kontakt, i
  2. Kako bi vas Voditelj obrade mogao obavijestiti ukoliko ste na natječaju osvojili poklon.

Ukoliko u za to predviđenim obrascima ne ispunite potrebna polja za navedene osobne podatke ili date nepotpune ili netočne informacije, nećete moći poslati upit ili vas Voditelj obrade neće moći povratno kontaktirati.

Pri tome, prikupljaju se sljedeći osobni podaci:

  1. U slučaju kontaktiranja Voditelja obrade putem obrasca za kontakt: ime, prezime i adresa e-pošte;
  2. U slučaju sudjelovanja u natječaju za osvajanje poklona: ime i prezime, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj ili broj mobitela.