Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Koprivnica je među 10 najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po povlačenju sredstava iz EU fondova

Koprivnica spada među 10 najuspješnijih gradova u Hrvatskoj po povlačenju europskog novca u prošloj godini. Objavio je to portal Gradonačelnik.hr analizirajući nerevidirane podatke Ministarstva financija.

Hrvatski su gradovi lani povukli više od 314 milijuna europskih kuna, od kojih je u Koprivnici završilo gotovo 3%, odnosno 9,26 milijuna kuna.

Zadovoljan ovakvim pokazateljima, gradonačelnik Mišel Jakšić Dravi.info je rekao da je sad i službeno potvrđeno ono što u posljednje vrijeme često ističe:

– Ono što unazad godinu-dvije ponavljamo jako često, ispadalo je puno puta kao samoreklama, premda smo znali podatke: Koprivnica je unazad dvije godine daleko najjači grad i jedinica lokalne samouprave u Koprivničko-križevačkoj županiji po povlačenju EU sredstava. No, sigurno je i da smo u samom vrhu Republike Hrvatske, što potvrđuju i neki drugi pokazatelji.

Gradonačelnik Jakšić kaže da je iznimno ponosan kad ima prilike pobrojati neke od realiziranih projekata:

– Unazad godinu i pol dana u Koprivnici je obnovljena Osnovna škola “Braća Radić”, ovih dana završavamo spojnu cestu Reka – Starigrad, ali i Inkubator kreativnih industrija. U samom završetku su radovi u Dječjem vrtiću Loptica u Svilarskoj. Paralelno sa svime pripremamo se za izgradnju novog dječjeg vrtića u Starigradu, spremamo energetsku obnovu škole “Antun Nemčić Gostovinski” kao i izgradnju reciklažnog dvorišta u Herešinu.

Osim u komunalnu infrastrukturu, Koprivnica svoj i europski novac ulaže i u društveni nadstandard, kaže gradonačelnik:

– Zato smo ponosni da možemo reći da su asistenti u nastavi postali standard grada Koprivnice i naših škola; pokrenuli smo program robotike, pokrenuli smo rad s darovitim učenicima u našim školama i još niz drugih programa za koje možemo reći kapa do poda svima koji su ih pripremili i provodili.

Grad Koprivnica je lani uz pomoć EU novca proveo 23 različita projekta, istakao je gradonačelnik Jakšić čestitajući zaposlenima u Gradskoj upravi i u gradskim ustanovama koji su pripremali i realizirali te programe, ali i građanima bez kojih, kako je rekao, njihova realizacija ne bi bila moguća.

zatvori