Subota, 21. rujna 2024.

Koprivnica je po odvajanju otpada među četiri najbolja grada u Hrvatskoj, Tetec: Naši građani ozbiljno su se prihvatili posla i na tome im čestitam

U Gradskom komunalnom poduzeću Komunalac više su nego zadovoljni rezultatima postignutima na području odvajanja otpada na kućnom pragu, odnosno na mjestu njegova nastanka. Prema posljednjim podacima, Koprivnica se po tome našla u top četiri hrvatska grada.

Predsjednica Uprave koprivničkog Komunalca Nataša Tetec Dravi.info je pojasnila:

– Kroz dugogodišnju praksu odvojenog prikupljanja otpada građani su stekli naviku odvajanja. To nas je svrstalo među četiri najbolja grada u Hrvatskoj, što nas raduje. I dalje ćemo raditi na tome. Prošlu smo godinu završili s 43% razdvajanja otpada, sada smo već blizu brojke od 50%. To je u skladu s obvezama koje smo kao Hrvatska preuzeli da do 2020. godine moramo odvojeno prikupljati i reciklirati 50% miješanog komunalnog otpada.

Nataša Tetec.

Dobri rezultati na razini Komunalca nastavljeni su i ove godine, kaže Nataša Tetec:

– Ukupna količina miješanog komunalnog otpada koju smo prikupili u prvom ovogodišnjem polugodištu za 10% je manja u odnosu na isto lanjsko razdoblje. I to usprkos činjenici da otpad prikupljamo i zbrinjavamo s podučja četiri općine više nego lani! To znači da su se naši građani ozbiljno prihvatili posla i na tome im čestitam.

U Komunalcu su odlučni doseći propisane količine odvajanja otpada čime će izbjeći europskim propisima određene kaznene penale. Stoga će nastaviti s informativnim i edukativnim programima, kojima će biti obuhvaćeni i zaposlenici i građani koji Komunalcu daju otpad na zbrinjavanje.

Slušaj uživo
zatvori