Utorak, 23. travnja 2024.

Koprivnički Renesansni festival osvojio je nagradu za Turistički događaj godine na Danima hrvatskog turizma

Renesansni festival večeras je na Danima hrvatskog turizma proglašen Turističkim događajem godine.

Veliko je to priznanje za koprivničku manifestaciju koja je krajem kolovoza održana po 14. puta. Ujedno je i to prva takva nagrada nekoj manifestaciji u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Nagradu je u Osijeku primio autor festivala i direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan.

Kako stoji na internetskim stranicama Hrvatske turističke zajednice, nagrada “TURISTIČKI DOGAĐAJ GODINE” dodjeljuje se događaju koji predstavlja primjer najbolje prakse u turističkoj industriji u svim aspektima svog poslovanja te stoga predstavlja primjer za ostale događaje i turističku industriju u cjelini. Za natjecanje u ovoj kategoriji prijavljuju se poslovni subjekti koji se bave organizacijom i implementacijom događaja na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj razini. Događaj koji se prijavljuje za nagradu mora biti atraktivan i prepoznatljiv te podrazumijeva događaj ili festival koji se održava za vikend, tijekom tjedna ili više njih, tijekom mjeseca ili sezone. Prijavljeni subjekti mogu biti organizatori različitih aktivnosti / događaja poput karnevala, proslava, festivala, velikih događaja i sl. Ovakvi događaji uglavnom podrazumijevaju sudjelovanje većeg broja posjetitelja (10.000 na dalje) i strukturiran program.

Lani je ovu nagradu osvojila Rabska fjera, a Renesansni festival bio je finalist. Ranijih godina laureati su bili Špancirfest, Advent u Zagrebu i Festival Ultra Europe.

zatvori