Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Završen je vrijedan projekt energetske obnove škole Braća Radić, a rezultati su već sada jasno vidljivi

Projekt energetske obnove Osnovne škole Braća Radić u Koprivnici priveden je kraju.

Na završnoj konferenciji ravnatelj škole Krešo Grgac zahvalio je svima uključenima u projekt te istaknuo kako radovi na školi u koje je investirano oko 10 milijuna kuna već sad imaju rezultata, budući da je ukupna potrošnja energije smanjena za 60%.

– Osim što je škola dobila prekrasno vanjsko novo ruho, unutarnji prostori škole su puno ugodniji za boravak i rad. Ovu energetsku obnovu iskoristit ćemo i u edukativne svrhe, kako bi se korisnici ove zgrade potaknuli na razmišljanje o racionalnoj potrošnji energenata te smanjili negativni utjecaj na okoliš – istaknuo je Grgac.

Zadovoljstvo projektom izrazila je i viša savjetnica za investicije i društvene djelatnosti Maja Ištvan Krapinec, istaknuvši kako je napravljeno i više nego što je bilo zadano.

– Ne samo da smo ispunili sve zadane postotke koji su bili u početku planirani, čak mogu reći da su i bolji. Samo u sportskoj dvorani uštede su i do 70% – zadovoljna je Ištvan Krapinec.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić također je zahvalio svima, istaknuvši koliku važnost ovaj projekt ima ne samo za grad Koprivnicu već i za širu regiju.

– Ovo je najveća škola, ne samo u Koprivnici nego i u našoj županiji, i spada među dvadeset najvećih škola u Hrvatskoj. Velika važnost ulaganja u obrazovni segment koji smo pokrenuli u ovom mandatu započela je upravo s osnovnom školom “Braća Radić”. Na taj način podižemo nivo obrazovanja, kao i zadovoljstvo korisnika naših škola; naših učenika i učenica, nastavnika i nastavnica i ostalog osoblja koje im pomaže u radu – kazao je Jakšić.

Nakon radova na Osnovnoj školi Braća Radić, gradonačelnik je najavio početak radova na projektu energetske obnove škole Antun Nemčić Gostovinski, kao i projekt sportske dvorane u sklopu Osnovne škole Đuro Ester, za koju se priprema sva potrebna dokumentacija.

zatvori