Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Jakšić: Dogradit ćemo školu Braća Radić, Nemčići od iduće godine dobivaju produženi boravak, u tijeku je javna nabava za izgradnju novih vrtića

U naredne dvije ili tri godine u svim koprivničkim osnovnim školama provodit će se jednosmjenska nastava.

Kazao je tako koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić tijekom presjeka svih projekata, aktivnosti i odluka koje su donesene u dosadašnjem dvogodišnjem mandatu.

– Grad Koprivnica je u visokoj fazi spremnosti s dokumentacijom za dogradnju Osnovne škole Braća Radić, čime bi ta škola prešla na jednosmjensku nastavu. Na održanoj prezentaciji u Ministarstvu znanosti i obrazovanja bilo je riječi o europskim sredstvima koja će ići prema jedinicama lokalne i regionalne samouprave za prelazak na jednosmjensku nastavu, a mi ćemo odraditi sve ono što je potrebno da iduće godine imamo te radove pred sobom – istaknuo je.

Dodaje kako trenutno zajedno s Ministarstvom analiziraju koje područne škole se mogu rekonstruirati i dograditi.

– U narednih dvije ili tri godine doći ćemo do toga da će cijeli grad biti u režimu jednosmjenske nastave. Smatram kako je to velik iskorak i drago nam je da je to obećanje definitivno ostvareno – rekao je.

Podsjetio je i na kojim se sve obnovama radilo tijekom dosadašnjeg mandata.

– Energetski je obnovljena Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, izgrađena je i puštena u pogon Sportska dvorana Vinko Zember kod Osnovne škole Đuro Ester, izgrađena je potpuno nova škola na Podolicama čime su se stekli uvjeti da dvije od četiri osnovne škole odmah u tom intervalu prijeđu na jednosmjensku nastavu. Osim toga, škola na Podolicama će od jeseni prijeći i na program cjelodnevne škole – kazao je te najavio kako su u tijeku radovi koji će omogućiti prelazak na produženi boravak nižih razreda u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski.

Jakšić je spomenuo i vrtiće te naveo kako se u proračunskoj komponenti za predškolski odgoj osigurava nešto više od četiri milijuna eura.

– To je za sve ono što je potrebno da bi vrtići funkcionirali, a moram spomenuti kako je iza nas jedan divan investicijski ciklus u kojem smo izgradili vrtić u Starigradu, proširili vrtić na Vinici te smo dobili nove obrte dadilja. Kada pogledamo taj porast mjesta i kapaciteta u našim vrtićima, može se vidjeti koliko se radilo i ulagalo – ističe.

Također, gradonačelnik je najavio kako je u tijeku javna nabava za izvođenje radova na vrtićima Bajer i Herešin.

– Imat ćemo novi kapacitet od oko 300-tinjak mjesta i to je ono što sam najavio da ćemo do kraja riješiti problem vrtića na području grada Koprivnice. Koliko su važne ove investicije najbolje govori činjenica da je riječ o cifri koja je približna onoj za Osnovnu školu Podolice – dodaje.

>> Bez vrtića ostalo 49 mališana, Jakšić: Riješit ćemo problem, Koprivnica će biti jedan od rijetkih gradova koji neće imati djecu na listi čekanja

Spomenimo kako je gradonačelnik Jakšić potvrdio da su odobrena sredstva za cjelovitu obnovu i rekonstrukciju Muzeja grada Koprivnice, a naglasio je i dobru suradnju sa svim udrugama s područja grada.

zatvori