Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester danas je svečano otvorena

Sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester danas je svečano otvorena.

Ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester Sanja Prelogović na početku je pozdravila sve prisutne u ime svih učenika, djelatnika i roditelja na današnjem otvaranju sportske dvorane Osnovne škole Đuro Ester.

– U ovih 62 godine od kada postoji školska zgrada, mnogi ljudi imali su želju na ovom mjestu izgraditi dvoranu za oko 800 učenika. Današnji gradonačelnik i svi njegovi suradnici to su i realizirali. Hvala vam gradonačelniče, hvala svakome tko je vjerovao u vas i podržao vas u ideji izgradnje dvorane. Upravo smo svi mi sudionici ovog povijesnog trenutka kada se san mnogih ostvario, stoga zahvaljujem u ime svih prošlih, sadašnjih i budućih učenika, roditelja, djelatnika i ravnatelja, svima koji su sudjelovali u izgradnji dvorane, svima koji su doprinijeli da dvorana i kompletni okoliš dvorane bude napravljen kvalitetno i funkcionalno. Hvala što ste utkali u gradnju svoje sposobnosti, stručnost, znanje i ljubav. Presretni smo što dvorana svojom veličinom zadovoljava održavanje nastave i sportskih događanja, što je akustična i poslužit će nam za različita kulturna događanja – kazala je Prelogović.

Dodala je da će dvorana služiti na dobrobit svih njihovih učenika, ali i sportaša i djece, mladosti grada Koprivnice koja će u njoj provoditi svoje slobodno vrijeme.

Predsjednik Uprave Radnika Mirko Habijanec također je pozdravio sve okupljene u ime izvođača radova tvrtke Radnik, svih njegovih operanata, injženjera i svih onih koji su sudjelovali u ovom projektu.

– Na ovaj svečani trenutak i kao jedno sjećanje na graditelje, poklonit ćemo školi jedno umjetničko djelo, sliku našeg akademskog slikara Ivana Andrašića iz Koprivnice. Ovo neka bude jedna uspomena za današnji dan i neka ovaj objekt služi učenicima, školi, svim naraštajima, budućim generacijama i doprinosu fizičke kulture, sporta ovdje u Koprivnici, ali i u Hrvatskoj – istaknuo je Habijanec.

Koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić zahvalio je svima na podršci u ove četiri godine u svim onim projektima koji su se dotaknuli dizanja obrazovnog standarda i infrastrukture u Koprivnici, od novog vrtića u Starigradu, obnove Loptice u Svilarskoj, rješavanja problema blagovaonice u Područnoj školi Vinica i Starigrad, obnove Osnovne škole Braća Radić i Antun Nemčić Gostovinski do danas, ovog čina gdje ćemo konačno i svečano otvoriti apsolutno novu dvoranu Osnovne škole Đuro Ester.

– Hvala svim mojim suradnicima u Gradskoj upravi, hvala Komunalcu koji je nosio ovaj projekt i tu posebno moram spomenuti Gorana Međurečana i Narcisa Dergeza koji mislim da su u rokovima nadmašili sami sebe i sve ono što smo planirali prvi dan kad smo postavljali kamen temeljac i počeli radove. Hvala ekipi iz Podravske banke koja nam se opet pokazala kao jedan snažan financijski partner i mislim da se sad najbolje vidi koliko je lijepo kad imaš jednu takvu financijsku instituciju u svome gradu. Naravno, veliko hvala i našim partnerima, izvođačima ovih velikih radova tvrtki Radnik Križevci koji su opet pokazali koliko nam je važno i koliko možemo biti ponosni što neke od najjačih gospodarskih subjekata na nivou cijele Hrvatske imamo upravo blizu našeg grada, u našemu kraju i koliko nam to sve skupa u nekim trenucima nosi i stabilnosti, ali i sposobnost za nove iskorake – rekao je Jakšić.

Dodao je da Osnovna škola Đuro Ester desetljećima nije imala ovako veliku i izdvojenu dvoranu.

– Najveće hvala onima koji su nas danas okupili, a to je naša Osnovna škola Đuro Ester. Veliko hvala našoj ravnateljici i svim njezinim suradnicima, učenicima i svima onima koji su desetljećima gradili, čuvali i razvijali ovu školu, duh same škole, ali i time duh našega grada. Vjerujem da bi i pokojni Vinko Zember danas bio jako sretan da vidi da je dvorana konačno pod krovom. Zato svima onima koji su svakodnevno ovdje i brinu o ovoj školi, veliko hvala. Ova škola je to čekala desetljećima. Svojim rezultatima i svojim ostvarenjima to je zavrijedila odavno i vjerujem da na ovaj način vam dajemo jedan novi poticaj da i dalje ostanete ponos ovoga grada kao što ste bili sve ove godine – zaključio je Jakšić.

Radovi na izgradnji započeli su u listopadu 2020. godine, a završeni su u travnju 2021. godine. Zgrada sportske dvorane sastoji se od dva dijela. Prvi je sama dvorana, a drugi su zajedničke prostorije, odnosno svlačionice, sanitarni dio i ostali popratni sadržaji. U dvorani je iscrtano pet različitih sportskih terena.

Vanjske dimenzije dvorane su 54 puta 27 metara, površine oko 1.420 kvadrata i visine oko 12 metara tako da će se u njoj moći odigravati i odbojkaške utakmice. Ključna konstrukcija dvorane napravljena je od modernog materijala alucinka, a ovo je jedan od prvih projekata u Republici Hrvatskoj koji ga koristi. Objekt je u potpunosti ventiliran s ugrađenim modernim osvjetljenjem.

U sklopu dvorane obnovljeno je i parkiralište s 50-ak mjesta i autobusnim stajalištem. Osim za potrebe nastavnih aktivnosti, dvorana će biti na raspolaganju i za druge sportske i kulturne aktivnosti klubova i udruga koji djeluju na području grada Koprivnice, a to će zasigurno unaprijediti amaterski i profesionalni sportski život građana Koprivnice.

Investitor izgradnje dvorane je Gradsko komunalno poduzeće Komunalac, vrijednost izgradnje je 10,5 milijuna kuna bez PDV-a, a vrijednost opremanja dvorane je 750.000 kuna bez PDV-a.

zatvori