Četvrtak, 18. travnja 2024.

Bez vrtića ostalo 49 mališana, Jakšić: Riješit ćemo problem, Koprivnica će biti jedan od rijetkih gradova koji neće imati djecu na listi čekanja

Bez adekvatnog vrtićkog smještaja ove je godine ostalo 49 djece s područja Koprivnice.

Podatak je to koji je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice iznio gradonačelnik Mišel Jakšić odgovarajući na pitanje odnosno kritiku HDZ-ovog vijećnika Mladena Fajdetića koji je upozorio na problem nedovoljnih smještajnih kapaciteta za djecu vrtićke dobi na području grada Koprivnice.

– Iako je nekoliko puta bilo obećano da će za svu djecu na jesen biti mjesta, nažalost izgleda da se situacija opet dosta zakomplicirala. Roditelje zanima ona mogućnost koja će olakšati njihov život u ovom gradu, ne zanima ih tko je kriv, samo žele upisati svoju djecu u vrtić. Popriličan je broj dadilja u našem gradu pa apeliram na to da se pomogne roditeljima i poveća iznos za sufinanciranje – kazao je Fajdetić i dodao da raspolaže brojkom od 80-ak neupisane djece.

No, gradonačelnik Jakšić ga je ispravio i potom objasnio:

– Na današnji dan radi se o 49 djece koja nisu dobila svoje mjesto u koprivničkim vrtićima. Ono što mogu reći, s obzirom na neke privatne inicijative i ono što mi radimo kao sustav Grada, jest to da će taj problem do jeseni odnosno do početka nove pedagoške godine biti apsolutno stavljen pod kontrolu. Time će Koprivnica biti jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji opet neće imati djecu na listi čekanja – naglasio je Mišel Jakšić.

Osvrnuo se i na sufinanciranje smještaja u druge objekte podsjetivši da je Koprivnica prvi grad po izdvajanjima za obrte za čuvanje i dadilje, a vjerojatno i po količini sredstava koja se izdvajaju za smještaj u privatne vrtiće. Podsjetio je da se u cilju rješavanja ovog problema unatrag nekoliko godina već puno napravilo.

– Nakon 20 godina izgrađen je novi vrtić u Starigradu, a otvorene su i nove vrtićke grupe na Vinici. U planu je i izgradnja novog vrtića u Herešinu, lovimo rok da bude gotov na jesen 2024. godine, a isto tako gradit će se vrtić na Bajeru, nadamo se da će biti stavljen u pogon u proljeće ili ljeto 2025. godine – zaključio je Jakšić.

>> FOTO Jakšić potpisao ugovor o sufinanciranju izgradnje dva nova vrtića za 332 mališana

zatvori