Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Golubić: Na jesen bi trebao biti gotov studentski dom, a ako propadne privatna investicija, imamo rješenje

Prema najnovijim informacijama na jesen bi trebalo biti u funkciji 80 ležajeva studentskog doma u koprivničkom kampusu.

Rekao je to Dravi.info pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić i dodao da je Sveučilište Sjever projekt kojim se definitivno možemo ponositi pogotovo ako znamo da više od 1.000 studenata iz cijele Hrvatske dolazi u Koprivnicu gdje stječe svoje akademsko obrazovanje.

>> JOŠ UVIJEK NIŠTA Jakšić: Sjever je na online nastavi, studenata nema, kome da se sada gradi dom

– Grad je prepoznao potrebu gradnje studentskog doma te smo prije određenog vremena raspisali i natječaj za davanje prava građenja za jednu od bivših vojnih zgrada i potpisan je ugovor o pravu građenja za izgradnju studentskog doma s tvrtkom iz Zagreba. Nažalost sve to se dogodilo netom prije pandemije koronavirusa kad se prešlo i na online model školovanja tako da su rokovi davanja prava građenja produljeni toj firmi iz Zagreba. Trenutno je stanje takvo da su oni predali zahtjev za građevinsku dozvolu i rokovi koje oni moraju ispoštovati su takvi da bi ujesen trebali imati prvih 80 ležajeva u tom studentskom domu – kazao je Golubić.

>> Studenti Sveučilišta Sjever još će neko vrijeme čekati na smještaj, Jakšić: Dom bi trebao biti u funkciji sljedeću jesen

Golubić napominje da ako ti rokovi neće biti zadovoljeni, Grad je sebi ostavio manevarski prostor da se taj ugovor može i raskinuti.

– Nadam se da će biti zadovoljeni uvjeti ugovora koji je potpisan i da će na jesen biti ostvaren kapacitet od ugovorenih 80 ležajeva, no moram napomenuti i da smo u razgovorima sa Sveučilištem Sjever te da ćemo biti spremni ako se taj ugovor ne realizira odnosno ako se ne zadovolje uvjeti koji jesu ugovoreni. Za jesen je najavljen natječaj za izgradnju studentskih domova i Grad Koprivnica i Sveučilište Sjever bit će spremni da apliciraju za gradnju studentskog doma, ako ova privatna investicija ne uspije – zaključio je Golubić.

Podsjetimo, u veljači 2020. godine za izvođača radova na čestici u koprivničkom Kampusu odabrana je zagrebačka firma ISTO student d.o.o. S obzirom na to da su već u ožujku nastupile posebne okolnosti zbog epidemije bolesti COVID-19, prolongirano je potpisivanje ugovora s investitorom.

>> Zagrebačka tvrtka ponudila se da gradi studentski dom u Koprivnici

Ugovor je naposljetku potpisan početkom lipnja iste godine, a u sklopu njega dogovoreno je da će investitor rekonstruirati postojeću zgradu na zemljištu fakulteta površine 1.111 kvadratnih metara. Studentski dom imat će najmanje 80 ležajeva, a četiri bi trebala biti prilagođena za osobe s invaliditetom.

>> POTPISAN UGOVOR Odabran je izvođač radova za izgradnju studentskog doma u Koprivnici

zatvori