Petak, 3. svibnja 2024.

JOŠ UVIJEK NIŠTA Jakšić: Sjever je na online nastavi, studenata nema, kome da se sada gradi dom

Od najavljivanog studentskog doma u Koprivnici još uvijek ništa.

Oporbeni vijećnik iz redova HDZ-a Saša Cestar na posljednjoj je sjednici koprivničkog Gradskog vijeća upitao gradsku upravu kakva je trenutno situacija po tom pitanju.

– S obzirom na to da smo investitoru dali odluku s pravom građenja pri čemu je rok bio veljača 2022. godine, čak u nekim napisima se spominjalo da bi trebala biti završena druga faza, zanima me po tom pitanju gdje smo – upitao je Cestar.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić odgovorio mu je da je s aspekta Gradske uprave napravljeno sve što je bilo u njihovoj moći.

– Ono što smo posljednje dobili je samo idejno rješenje i zadnje pripreme s kojima bi se krenulo u izdavanje građevinske dozvole. No ono što tu moram ponoviti je da to nije nešto što je samo u rukama Grada ili samo u rukama Sveučilišta Sjever koje tu ima svoju određenu ulogu, a usudio bih se reći i da nije u samim rukama privatnog partnera i izvođača radova. I oni tu kalkuliraju kad će taj dom profunkcionirati u punom obliku u kojem svi želimo, kad će primiti studente, hoće li uopće biti potrebe studenata za tim. Svi čekamo da ta korona završi i da nakon toga sjednemo i prođemo po svim rokovima i pitamo ide li se u to ili se odustalo – objasnio je Jakšić.

Napomenuo je da se prema njihovim saznanjima od toga nije odustalo.

– Postoji velika volja da se ta investicija realizira, ali ne možemo sad držati nekome nož pod grlom i reći “ti to moraš napraviti”, kad i sami dobivamo informacije sa Sveučilišta Sjever da su oni danas najvećim dijelom na online nastavi. Onda ako su svi oni na online nastavi se postavlja pitanje kome da taj privatni investitor napravi studentski dom i tko će u tom studentskom domu živjeti, funkcionirati i studirati. No, neki vele da korona polako dolazi svome kraju, pa je sigurno da ćemo u narednim mjesecima dobiti odgovor na to pitanje – zaključio je gradonačelnik.

zatvori