Subota, 20. travnja 2024.

Zagrebačka tvrtka ponudila se da gradi studentski dom u Koprivnici

Pred koprivničkim gradskim vijećnicima u utorak će se naći odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za osnivanje prava građenja radi izgradnje studentskog doma na Trgu dr. Žarka Dolinara.

Kako stoji u dokumentaciji, nakon provedenog natječaja utvrđeno je da je najpovoljniji ponuditelj za izgradnju studentskog doma zagrebačka firma ISTO student d.o.o. Dodajmo da je postignuta godišnja naknada od 36.001 kuna, a pravo građenja osniva se na 33 godine.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je Dravi info da je riječ o tvrtki koja ima iskustva s gradnjom i vođenjem studentskih domova u Zagrebu i funkcioniraju dobro.

– Vjerujem da zajedničkim naporima možemo napraviti odličan posao za Koprivnicu. Znamo koliko je potreban studentski dom Sveučilištu Sjever i drago nam je da ono raste. No, žalosti to što država nije ostvarila i odradila ono što je odrađivala u drugim gradovima gdje postoje javna sveučilišta. Mi smo valjda jedini grad u Hrvatskoj koji mora i kroz vlastitu ideju i mogućnosti traženja privatnog partnera graditi studentski dom, a drugdje je to išlo na teret proračuna – objasnio je gradonačelnik.

zatvori