Subota, 4. svibnja 2024.

Studenti Sveučilišta Sjever još će neko vrijeme čekati na smještaj, Jakšić: Dom bi trebao biti u funkciji sljedeću jesen

Studenti Sveučilišta Sjever ipak će malo duže od planiranog čekati na opremanje studentskog doma u Koprivnici.

Podsjetimo, u veljači ove godine za izvođača radova na čestici u koprivničkom Kampusu odabrana je zagrebačka firma ISTO student d.o.o. S obzirom na to da su već u ožujku nastupile posebne okolnosti zbog epidemije bolesti COVID-19, prolongirano je potpisivanje ugovora s investitorom.

Ugovor je naposljetku potpisan početkom lipnja, a u sklopu njega dogovoreno je da će investitor rekonstruirati postojeću zgradu na zemljištu fakulteta površine 1.111 kvadratnih metara. Studentski dom imat će najmanje 80 ležajeva, a četiri bi trebala biti prilagođena za osobe s invaliditetom.

Snimio Marko Posavec.

U kojoj je fazi projekt na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnika je upitao HDZ-ov Saša Cestar.

– Početkom godine donijeli smo odluku o davanju prava građenja za studentski dom na prostoru Kampusa. Odluka traje dvije godine pa me zanima što se po tom pitanju dogodilo, je li projekt napravljen i postoji li građevinska dozvola ili je sve još u obliku odluke? – upitao je Cestar.

Da radovi neće započeti još neko vrijeme rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Snimio Valentino Štefanek.

– Naša želja i naš plan bio je da dom bude u funkciji ove jeseni, ali sam investitor je zatražio da mu produžimo rok, s čim nismo imali problema s obzirom na to kakva je ova godina ispala i s online nastavom i samom potrebom za studentskim smještajem. Iz zagrebačke firme zatražili su ‘popeglavanje’ zadnjih papira i imamo njihovo obećanje da bi sljedeću jesen studentski dom s 80 ležajeva trebao biti u funkciji. Moram naglasiti da će i to podosta ovisiti o koroni, no nadamo se da će 2021. biti bolja u borbi s pandemijom – zaključio je Jakšić.

zatvori