Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Plenković na konferenciji u Podravki: Vaša postignuća su pozitivna i ohrabrujuća

U novoobnovljenoj Podravkinoj sedmerokatnici danas je održana konferencija “Hrvatska kakvu trebamo” koja je okupila brojne gospodarstvenike, poduzetnike i uvažene goste iz državnog vrha.

Kako je to u uvodnom obraćanju rekao glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, konferencija se ove godine održala peti put je isprva bila zamišljena kao mjesto na kojem će gospodarstvenici razgovarati s Vladom Republike Hrvatske u cilju poreznog rasterećenja gospodarstva.

Snimio Valentino Štefanek.

– Svijet se u proteklih pet godina poprilično promijenio. Ne samo da smo svjedočili pandemiji koronavirusa i ratu u Ukrajini, već i promjenama na gospodarskoj mapi Hrvatske. U proteklih pet godina konferencija je iznjedrila konkretna rješenja, od prvih poreznih rasterećenja pa sve do danas kada se u ovu konferenciju uključio velik broj poduzetnika – naglasio je Klarić.

Okupljenima se obratila i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić koja je podsjetila da Podravka ove godine obilježava 75 godina postojanja.

Snimio Valentino Štefanek.

– To je dugo vremensko razdoblje, no mi smo odlučili da obilježavanje te godišnjice nećemo činiti proslavama, već smo sredstva namijenjena za tu svrhu isplatili radnicima kao znak prepoznavanja, doprinosa i energije koju su uložili u razvoj Podravke. Isplaćen im je dodatak od 750 kuna kao podrška u ovim izazovnim vremenima. Upravo ta izazovna vremena su tema naših današnjih razgovora, razgovora o tome kakvu Hrvatsku trebamo. Mi u Podravki mislimo da je Hrvatska kakvu trebamo Hrvatska u kojoj svatko od nas čini sve što može da svojim radom da doprinos razvoju našeg kolektiva, uspjehu Podravke i poboljšanju materijalnih prava naših zaposlenika – poručila je.

Dodala je da je ponosna na investicijski ciklus koji je u Podravki ovog trenutka u punom zamahu, a mišljenja je i da se baš u njemu vidi najznačajniji znak obilježavanja 75. godišnjice.

Prošli su tjedan započeli radovi na proširenju Tvornice juha i Vegete, prvi put nakon 15 godina na Danici se gradi nova tvornica u segmentu prehrane. U tijeku je i niz investicija u modernizaciju tehnoloških linija koje će nam omogućiti proizvodnju novih proizvoda. Energetska učinkovitost i efikasnost je tema svih tema, iznimno nam je drago da je u rujnu završena nova sunčana elektrana, ujedno i najveća izgrađena na krovovima neke zgrade u Hrvatskoj – spomenula je Dalić i nastavila da u Podravki mare i za materijalna prava svojih radnika pa su tako klimatizirani pogoni, obnovljena je sedmerokatnica, a ostvareno je i povećanje plaće radnicima koje je u prosjeku iznosilo između 850 i 1.450 kuna, ovisno o stručnoj spremi.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković također je prisustvovao konferenciji i pritom čestitao Podravki i svim njenim radnicima na 75 godina postojanja i rada.

Snimio Valentino Štefanek.

– Utkali ste svoje živote u kompaniju koja je identitetski vezana uz Koprivnicu, Podravinu i Koprivničko-križevačku županiju. Vaša recentna postignuća su itekako pozitivna i ohrabrujuća kada je riječ o ulaganjima u obnovljive izvore energije, nove proizvodne pogone i prosječne plaće, kao i u zaposlenost koju ostvarujete u Koprivnici. To je zasigurno na ponos svih vas koji tome pridonosite – zaključio je Plenković.

Spomenimo da su nakon uvodnih govora uslijedile prezentacije i panel diskusije s naglaskom na pokretače gospodarstva u vrijeme krize.

>> FOTO/VIDEO Plenković stigao na lokaciju početka radova brze ceste, sutra počinje dugoočekivana izgradnja

>> FOTO/VIDEO Premijer s Martinom Dalić obišao pogon Tvornice juha i Vegete

>> FOTO Koren nakon sastanka s Plenkovićem: Brza cesta do Koprivnice gradit će se u dva koraka, želimo da već sutra počnu pripreme

Dodajmo i da je Plenković u Podravku stigao nakon što je obišao lokaciju početka radova brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog te nakon toga i pogon Tvornice juha i Vegete na Danici. Nakon konferencije uputio se na sastanak u Županijsku upravu, a potom i na Sveučilište Sjever.

zatvori