Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Svečano otvorena Podravkina sedmerokatnica, Dalić: Neka vas ovi prostori podsjećaju da ne postoji ništa što konkurenti mogu, a mi ne

Velik je dan za Kompaniju sa srcem, svečano je obilježen završetak obnove Podravkinog sjedišta u Koprivnici.

Već smo pisali da je Podravkina poslovna zgrada sagrađena 1979. godine i praktički pune 42 godine nije obnavljana. Rekonstrukcija i modernizacija poslovne zgrade počela je u listopadu i provedena je bez zaduživanja. Radove je odradila tvrtka Radnik iz Križevaca uz cijenu u iznosu od 87,8 milijuna kuna.

>> Podravkina poslovna zgrada ide u obnovu, s današnjim danom počinje preseljenje zaposlenika

Rekonstrukcijom zgrade unaprijeđena je energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost sustava te su osigurani uvjeti za rad koji zadovoljavaju propisane norme te odgovaraju novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom. Posebna pozornost posvetila se tomu da se svi umjetnički elementi očuvaju te da se uklope u novi dizajn prostora. Dodajmo i da je završetkom radova završena i prva faza investicijskog ciklusa koja je uključivala ulaganja u energetsku učinkovitost te klimatizaciju proizvodnih pogona, čime su se poboljšali radni uvjeti u tvornicama.

Kako je to prilikom svečanog programa kazala predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, današnji dan prilika je kako bi se podijelila radost zbog završetka projekta obnove.

Snimio Valentino Štefanek.

– Iza nas je veliki projekt čiji je rezultat poboljšanje uvjeta rada za više od 570 kolega na način koji je sukladan snazi i veličini Podravke. Vjerujem da to otvara i novi prostor za daljnji i intenzivniji, jasniji i bolje fokusiran rad svih nas na korist razvoja Podravke. Obavljen je odličan posao u iznimno teškom okruženju gdje su nastali brojni poremećaji na građevinskom tržištu uzrokovani COVID krizom, a onda i ratom u Ukrajini. No, radovi su završeni u skladu s vremenskim rokovima koji su postavljeni prošlog ljeta, završeni su na vrijeme i u financijskim okvirima kako smo to planirali – otkrila je Dalić uz zahvalu svima koji su zaslužni za provedbu i realizaciju projekta obnove.

>> FOTO Žaluzine s Podravkine sedmerokatnice odlaze u povijest

Svima onima koji će raditi u novoobnovljenoj zgradi uputila je nekoliko želja.

– Želim da se u zgradi dobro osjećamo i da u novoobnovljenom prostoru još bolje, uspješnije i predanije obavljate svoje radne zadatke, sigurna sam da će to tako i biti na korist Podravke i našeg kolektiva. Želim da se u ovom novom i modernom interijeru svakodnevno prisjetite da vodimo, razvijamo i usmjeravamo poslovanje jedine hrvatske multinacionalne kompanije koja posluje u 18 država, koja svoje proizvode plasira na više od 50 tržišta na kojima se natječemo s najvećim svjetskim kompanijama. Željela bih stoga da vas ovi radni prostori podsjećaju da ne postoji niti jedan razlog zbog kojeg bismo se na bilo koji način trebali osjećati ugroženo od velikih konkurenata jer ne postoji ništa što oni mogu, a što mi sami ne bismo mogli jednako dobro ili bolje – poručila je.

>> FOTO Podravkina novoobnovljena sedmerokatnica zasjala u crveno-plavom noćnom izdanju

Podijelila je i svoj osobni doživljaj ovog projekta rekavši da je dovršetak investicije više od ugodnog radnog prostora, modernih informatičkih pomagala, tehničkih rješenja i tome slično.

– Za mene je dovršetak simbolična poruka koju sam osobno željela prenijeti svakome od vas, a to je da u bilo kojem poslovnom poduhvatu možemo uspjeti ako imamo jasan cilj, ako radimo i postupamo promišljeno i kulturno i dostojno se držimo svih kriterija koje smo si u ostvarivanju nekog zadatka zadali. Nakon 20-ak dugih godina u kojem se govorilo da će se obnoviti zgrada, svi smo zajedno u tome uspjeli u razdoblju nešto dužem u godinu i pol jer smo imali jasan cilj, znali smo što hoćemo i što želimo postići – kazala je Dalić. Upravo na taj način radnici će svladati izazove iz okruženja koje je pred njima, a istu je poruku poslala i za 25 pripravnika koji su prije 10-ak dana počeli svoj profesionalni u Kompaniji sa srcem.

Snimio Valentino Štefanek.

Dovršetak radova na sedmerokatnici doveo je do potpunog ispunjenja prvog najvažnijeg cilja investicijskog ciklusa, a to je poboljšanje uvjeta rada za sve radnike Podravke, nastavila je.

– Ne samo da smo modernizirali i obnovili zgradu i poboljšali uvjete za 570 ljudi koje ovdje rade, već je prije ljeta dovršena klimatizacija pogona u naših pet tvornica zbog čega sam iznimno ponosna što danas svi radnici u proizvodnjama imaju primjerene uvjete rada, naročito pri visokim temperaturama – istaknula je.

>> FOTO Podravkina žlica vratila se na svoje staro mjesto

Dalić je spomenula kako je jedan od bitnih prioriteta obnove bio sačuvati sve umjetnine koje su u zgradi – murale, freske, staklene stijene, slike…

– Te su umjetnine simbol vremena, one su dokaz povezanosti Koprivnice i Podravke s načinom života u koprivničkom kraju i povezanosti Podravke s umjetničkom tradicijom ovog kraja. Smatram stoga da je naša obaveza i dužnost prema prethodnim generacijama sačuvati ta umjetnička djela, nadam se da smo ih uspjeli i dodatno istaknuti, a naša je zadaća prenijeti ih prema budućim generacijama – zaključila je Dalić.

Zlatko Kauzlarić Atač tako je izradio mramorni spomenik koji se nalazi ispred zgrade i kojim je trajno i na svima vidljiv način odana počast Podravkašima koji su sudjelovali u obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

Snimio Valentino Štefanek.

– Biti i ostati častan čovjek na dobrom glasu – zar to nije jedina i prava svrha života? A dati život za boljitak onih koji ostaju, to je maksimum. Stoga smo skromno, ali od srca, uklesali u mramor 18 imena naših branitelja. Uklesali smo ih u mramor zlatnim slovima da bi se sve generacije kasnije ne samo njih prisjetile, nego i nastavile ono zbog čega su oni željeli slobodnu hrvatsku državu. Mi koji ostajemo moramo se truditi da taj život oplemenimo, a ovaj veliki kolektiv koji je pružio ruku kulturi, znanosti i umjetnosti, u tome neka i dalje čvrsto stoji. Uvijek govorim “Podravka je Koprivnica, a Koprivnica je Podravka” i nadam se da će tako ostati i dalje – poručio je.

Spomenimo i da je u sklopu programa svečano upriličeno otkrivanje skulpture “Začin života” akademskog kipara Nikole Vudraga koja će također krasiti prostor ispred Podravkine sedmerokatnice.

 

Službeno otvorenje novoobnovljene Podravkine sedmerokatnice

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 14. rujna 2022.

 

Službeno otvorenje novoobnovljene Podravkine sedmerokatnice

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 14. rujna 2022. 

zatvori