Subota, 20. kolovoza 2022.

FOTO Žaluzine s Podravkine sedmerokatnice odlaze u povijest

Uklanjanjem popularnih žaluzina simbolično je obilježen početak radova na Podravkinoj sedmerokatnici.

– U skladu s predviđenim tijekom radova, danas je počelo uklanjanje vanjskih žaluzina, popularnih “šarapoljki”, s prozora poslovne zgrade. Žaluzine, koje su posljednjih godina bile predmet brojnih rasprava i kritika, kako Podravke tako i Koprivnice, konačno odlaze tamo gdje im je i mjesto, u povijest – poručili su iz Podravke.

Dodali su da je ovime i simbolično označen početak radova i put k stvaranju adekvatnih uvjeta za rad usklađenih s propisanim zakonskim normama, energetskoj učinkovitosti zgrade te podizanju korporativne i informacijske sigurnosti sustava.

– U skladu s planiranim, u narednim danima uz ostale predviđene radove bit će skinute sve vanjske žaluzine koje datiraju još iz vremena gradnje zgrade, prije više od 40 godina, a zatim slijedi i vanjska i unutarnja obnova Podravkinog sjedišta – objašnjavaju.

Podsjetimo, najavljena obnova Podravkine poslovne sedmerokatnice, informatička i energetska rekonstrukcija te modernizacija, i službeno je započela 1. listopada, a završetak radova na rekonstrukciji očekuje se početkom srpnja 2022. godine. Nakon toga je planiran tehnički pregled, primopredaja te povratak zaposlenika čija su radna mjesta u poslovnoj sedmerokatnici.