Subota, 13. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

Podravkina poslovna zgrada ide u obnovu, s današnjim danom počinje preseljenje zaposlenika

Nadzorni odbor Podravke dao je konačnu suglasnost Upravi za informatičku i energetsku rekonstrukciju i modernizaciju poslovne zgrade u Koprivnici.

Poručili su to iz Podravke i dodali da poslovna zgrada sagrađena 1979. godine praktički pune 42 godine nije obnavljana.

– Ovime je projekt rekonstrukcije, koji se planira već dugi niz godina, ušao u fazu provedbe, a obuhvaća poslovnu zgradu sedmerokatnice, restoran, parkiralište i pripadajući okoliš – napominju.

Ističu da je početak radova na rekonstrukciji i modernizaciji poslovne zgrade planiran za 1. listopada ove godine, dok se završetak očekuje početkom srpnja iduće godine, nakon čega će uslijediti provedba tehničkog pregleda, primopredaja i useljenje zaposlenika u rekonstruiranu zgradu.

– Projekt rekonstrukcije zgrade zahtijeva privremeno iseljavanje i preseljenje svih zaposlenika iz spomenute zgrade te osiguravanje zamjenskih radnih mjesta za svakog zaposlenika tijekom trajanja rekonstrukcije postojeće lokacije. Pripremne radnje za preseljenje zaposlenika na privremene lokacije započele su 1. lipnja, a s današnjim danom započinje premještaj zaposlenika koji će se odvijati kroz naredna dva tjedna – naglašavaju u kompaniji.

Objašnjavaju da će se rekonstrukcija i modernizacija poslovne zgrade provesti u postojećim gabaritima na način primjeren izazovnoj poslovnoj godini, pažljivo upravljajući troškovima, te će se financirati iz operativnog novčanog tijeka, odnosno bez dodatnog zaduživanja. Kažu da je nakon dobivanja prethodne suglasnosti od Nadzornog odbora, početkom lipnja pokrenut te kroz tri kruga natječaja koji je trajao sve do kraja kolovoza, proveden postupak izbora dobavljača za realizaciju navedenog projekta koji je izradila koprivnička tvrtka Forma-Biro d.o.o i to putem elektronske aukcije.

– Nakon izvršene analize svih elemenata završnih ponuda donesena je odluka o izboru izvođača za izvođenje radova informatičke i energetske rekonstrukcije i modernizacije Podravkine poslovne zgrade te je kao najpovoljniji izvođač odabrana tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca, uz cijenu u iznosu od 87,8 milijuna kuna. Navedeni iznos odnosi se na građevinsko-obrtničke radove, radove strojarskih instalacija, radove na fasadi te radove na elektroinstalacijama – ističu u Podravki.

Spomenimo da će se rekonstrukcijom poslovne zgrade unaprijediti energetska učinkovitost, korporativna i informacijska sigurnost sustava te osigurati odgovarajući uvjeti za rad koji će potpuno zadovoljavati propisane norme te odgovarati novim zahtjevima u vremenu nakon pandemije uzrokovane koronavirusom.

– Projektom rekonstrukcije i modernizacije zgrade predviđeno je i očuvanje svih materijalnih elemenata umjetničke vrijednosti na postojećoj lokaciji. Posebna pozornost posvetila se tomu da se svi takvi elementi očuvaju te da se uklope u novi dizajn prostora. Nakon nedavno donesene odluke o ulaganju u klimatizaciju Podravkinih proizvodnih pogona, za koju se očekuje da se provede do kraja ove godine, odlukom o rekonstrukciji poslovne zgrade nastavlja se proces poboljšanja radnih uvjeta za Podravkine zaposlenike – zaključuju.

Izvor: Podravka
Izvor: Podravka