Subota, 18. svibnja 2024.

Koren: Srednja škola Koprivnica dobiva fotonaponsku elektranu, obnovit ćemo njeno igralište, ali i izgraditi novu srednju školu

Koprivničko-križevačka županija za ovu godinu ima velike planove kad je u pitanju školska infrastruktura.

Kako nam je rekao župan Darko Koren, samo u Koprivnici planira se nekoliko projekata, prije svega postavljanje fotonaponskih elektrana na zgradu Srednje škole Koprivnica.

Što se tiče projektiranja, podsjetio je na učenički dom u Koprivnici.

>> UČENIČKI DOM Ništa od rekonstrukcije, zgrada u Kolodvorskoj mora se do temelja srušiti

– Poznato je da smo zajedno s Gradom Koprivnica pred početkom projektiranja učeničkog doma u Koprivnici i to smo prijavili resornom ministarstvu. Isto tako, plan je da se izgradi u Koprivnici nova zgrada srednje škole, a taj projekt je odobren u okviru natječaja priprema projektno-tehničke dokumentacije, dakle dobili smo sredstva za to. Kad još govorimo o investicijama u školsku infrastrukturu koja će se raditi u ovoj godini, to je sigurno obnova igrališta kod Srednje škole Koprivnica. Riječ je o jednom prilično zahtjevnom projektu vrijednom četiri, pet milijuna kuna, odnosno sada između 700.000 i 800.000 eura – objasnio je župan.

>> DOGOVOR GRADA I ŽUPANIJE Poznato je na kojoj će se lokaciji graditi nova zgrada Srednje škole u Koprivnici

>> FOTO Odzvonilo je ruglu iza ‘školaka’, sprema se obnova sportskog igrališta

Podsjetimo, priča o tome da je ruglu iza takozvanog “školaka” prema svemu sudeći odzvonilo, pojavila se u rujnu 2021. godine kad je na sjednici koprivničkog Gradskog vijeća gradonačelnik Mišel Jakšić, odgovarajući na pitanje nezavisnog vijećnika Dražena Mikulca,  najavio obnovu zajedničkim snagama Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

zatvori