Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Odzvonilo je ruglu iza ‘školaka’, sprema se obnova sportskog igrališta

Ruglu iza takozvanog “školaka” prema svemu sudeći je odzvonilo.

Naime, sportsko igralište iza Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica ne samo da je izgledom oronulo, već neke potrgane sprave predstavljaju opasnost za učenike i sportske rekreativce.

Ovaj otužan prizor iza “školaka” čini se dočekao je bolja vremena. Najavio je to na sjednici Gradskog vijeća koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić nakon što je nezavisni vijećnik Dražen Mikulec upozorio da članovi Atletskog kluba Koprivnica nemaju adekvatne uvjete za treniranje.

– Atletski klub Koprivnica u zadnje vrijeme ima sve bolje i bolje rezultate, a nikakve uvjete za treniranje. Hoće li i kad Grad Koprivnica, ne samo za atletičare, nego i za sve ostale naše građane rekreativce koji se bave raznim sportovima, napraviti nekakav sportski centar s atletskom stazom kakve već imaju primjerice Varaždin i Čakovec? – pitao je Mikulec.

Jakšić je tom prilikom podsjetio da je u Koprivnici prva tartan staza napravljena u mandatu ove Gradske uprave te da godinama naš grad nije imao nikakvu stazu, a sada ima ovu od 200 metara.

– Obećali smo da idemo s Koprivničko-križevačkom županijom u obnovu staze iza “školaka”. Nadam se da će u cijeli proces biti uključeni i naši sportski klubovi, poglavito Atletski klub Koprivnica, kako bismo zajedno pronašli najbolje uvjete koji će ih zadovoljiti, jer ulaganje novca u nešto čime na kraju primarni korisnici ne budu zadovoljni, nema smisla. U novom proračunskom razdoblju Europske unije pratit ćemo sve ono što se potencijalno otvara za ulaganja u sportske objekte i infrastrukturu i ako se otvori prostor za nešto dodatno, zašto ne? – optimističan je Jakšić.

zatvori