Petak, 26. travnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi STRELJAŠTVO Luka Jambreuš osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske

STRELJAŠTVO Luka Jambreuš osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske

0
STRELJAŠTVO Luka Jambreuš osvojio naslov juniorskog prvaka Hrvatske
Foto: SŠK Podravka
Na prvenstvu Hrvatske u gađanju ISSF zračnim oružjem za juniorske kategorije održanom u Solinu, mladi strijelci streljačkog športskog kluba Podravka postigli su odlične rezultate.

Luka Jambreuš osvojio je naslov juniorskog prvaka Hrvatske u disciplini ISSF zračne puške. S postignutih 619,0 krugova u osnovnom meču, Jambreuš je kao drugoplasirani junior ušao u finalno gađenje najboljih osam hrvatskih juniora, a u finalnom gađanju s otpucanih 243,2 kruga osvojio je zlatnu medalju. Drugo mjesto pripalo je Luki Štrbencu iz Streljačkog kluba Končar-Zagreb koji je otpucao 241, 2 kruga, a treće mjesto osvojio je Tvrtko Vrcić iz streljačkog kluba Duga Resa sa 221,2 otpucana kruga. Osvajanjem naslova juniorskog prvaka Hrvatske Luka Jambreuš uspješno je nastavio niz osvajanja državnih medalja iz prošle natjecateljske sezone.

U disciplini ISSF zračni pištolj za juniore nastupio je mladi Gregor Gašparić osvojivši jedanaesto mjesto sa 536 otpucanih krugova. Nedostatak iskustva i nastupa na velikim natjecanjima osjetio se u posljednjih deset hitaca koji su udaljili Gregora od nastupa u finalu. S obzirom na posljednje postignute rezultate u disciplini zračnog pištolja i činjenicu da je Gregor Gašparić još pune četiri godine kadet, jedanaesto mjesto na Prvenstvu Hrvatske u juniorskoj kategoriji veliki je uspjeh za ovog mladog strijelca.

zatvori