Petak, 26. travnja 2024.

SLAVENU DOLAZI RUDEŠ Sertić: Pripremamo se kao i za svakog kvalitetnog suparnika, Rudeš doživljavamo maksimalno ozbiljno

Pripremili Dino Šipuš i Marko Posavec.

Nogometaši Slaven Belupa sutra će na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’ odigrati vrlo važan susret 26. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Rudeša.

Farmaceuti ne znaju za pobjedu još od 9. veljače kada su na domaćem terenu svladali Goricu (2:0), a sutra protiv Rudeša moraju tražiti prijeko potrebna tri boda. Momčad Rudeša trenutno se nalazi na posljednjem mjestu prvenstvene ljestvice sa samo sedam osvojenih bodova. Slaven je na osmom mjestu s 15 bodova više.

Momčad trenera Ivice Sertića imala je dulje razdoblje pripreme za ovu utakmicu, zahvaljujući stanki prvenstva zbog nastupa hrvatske reprezentacije. Odigrane su dvije prijateljske utakmice, remi protiv HAŠK-a i pobjeda nad Krškom. Uoči sutrašnjeg nastavka prvenstva, trener Sertić oprezno je optimističan, ali i svjestan važnosti utakmice:

– Neću ponavljati floskule koje su svi treneri do sada izjavljivali prije utakmice s Rudešom, da se može “puno toga izgubiti, a malo dobiti, praktički su bodovi već upisani na našem kontu”… Dakle, uopće ne idemo s tom mišlju nego se pripremamo kao i za svakog suparnika koji ima određenu kvalitetu, koji je sastavljen od većinom mladih igrača koji su svoje mjesto pod suncem tražili u prvoligaškim klubovima kao što su Dinamo, Hajduk, Osijek, Lokomotiva, čak i igranjem kroz njihove B momčadi…

Ivica Sertić. Snimio Marko Posavec.

U utakmici protiv Rudeša Sertić neće moći računati na ozlijeđene Zirduma i Bačelića Grgića; potonji ima problema s koljenom i mogao bi izostati dulje vrijeme. Neće biti ni Dolčeka koji je igrao za U-19 reprezentaciju, no vratili su se Goda i Bogojević.

– U svakoj utakmici se može osvojiti tri boda ili jedan bod, i tako gledamo. Mogli smo osvojiti tri boda i protiv Hajduka; nažalost nismo. Jedini kiks po meni je domaća utakmica s Interom gdje bi nam i remi bio zadovoljavajući. To smo mogli anulirati bodovima protiv Hajduka; nismo. Naravno da se ova utakmica nameće, pogotovo kad igraš s direktnim suparnicima na tablici u borbi za ostanak, i ti bodovi vrijede duplo.

Spomenimo i da Rudeš trenutno vodi Tomislav Ivković, bivši trener Slaven Belupa od kojega je Sertić preuzeo momčad. Hoće li “skinuti” igru Slavena i iskoristiti svoje poznavanje Slavenovih igrača?

– To su njegove brige. Sigurno da momčad poznaje dobro, proveo je ovdje određeni period i trenirao je sve te igrače, a na nama je da ga pokušamo maksimalno iznenaditi – zaključio je Sertić.

Utakmica protiv Rudeša počinje sutra u 18 sati na koprivničkom stadionu.

Hrvatski Telekom Prva liga – 26. kolo
Četvrtak, 28. ožujka, Gradski stadion ‘Ivan Kušek Apaš’
18:00 sati
Slaven Belupo – Rudeš

zatvori