Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: PRVA HNL Sjajno prvo poluvrijeme Slaven Belupa za pobjedu protiv Gorice

Nogometaši Slaven Belupa danas su odigrali susret 20. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv petoplasirane Gorice. Nakon pet uzastopnih remija, Slaven Belupo danas je pobijedio Goricu s 2:0 i upisao treću ligašku pobjedu ove sezone.

Farmaceuti su već na samom početku najavili kako danas idu hrabro po tri boda. Nakon ubačaja iz kornera, najbolje se u protivničkom šesnaestercu snašao Ivan Krstanović koji je glavom pogodio za 1:0 u trećoj minuti susreta. U 12. minuti utakmice, Bačelić Grgić sjajno je ubacio iz slobodnog udarca, ali Nowakov udarac glavom prošao je tik pored gostujućih vrata. Međutim, samo minutu kasnije Slavenaši su povećali svoju prednost. Menalo je fantastično poslužio Puclina koji je lako matirao vratara Kahlinu i doveo Slaven Belupo u vodstvo od 2:0.

Menalo je u 23. minuti ‘izvozao’ pola obrane Gorice i sjajno uposlio Krstanovića koji je ostao na krivoj nozi i nije uspio zabio svoj drugi pogodak na utakmici. U 30. minuti utakmice, Farmaceuti su sjajno kombinirali na vrhu protivničkog šesnaesterca, a udarac Menala iz voleja krajnjim je naporom uspio obraniti vratar Kahlina. Slaven Belupo u 35. minuti susreta mogao je i dodatno povećati svoju prednost. Raspoloženi Menalo ponovno je napravio probleme u protivničkom šesnaestercu, sjajno pucao, ali Kahlina brani njegov udarac. Nogometaši Gorice prvu su šansu stvorili pet minuta prije kraja prvog poluvremena. Iz slobodnog udarca ubacio je Lovrić, a Marina je glavom pucao tik preko vrata. Na predah se otišlo s 2:0 vodstvom za Slaven Belupo, definitivno najbolje poluvrijeme Farmaceuta ove sezone.

Prvu priliku u nastavku susreta vidjeli smo u 70. minuti. Lovrić je sjajno pucao iz slobodnog udarca s nekih 25 metara udaljenosti od domaćih vratiju, a udarac je završio na gredi. Deset minuta prije kraja utakmice Vidović je imao veliku šansu da dodatno poveća vodstvo Slaven Belupa, ali nije uspio sa samo nekoliko metara savladati vratara Gorice. U 84. minuti utakmice sudac Ivan Bebek dosudio je kazneni udarac za Slaven Belupo nakon što je u protivničkom šesnaestercu srušen Jelić. Međutim, Bačelić Grgić nije uspio realizirati najstrožu kaznu, točnije, vratar Kahlina pročitao je njegov udarac.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Farmaceuti su tako ostvarili treću ovosezonsku prvenstvenu pobjedu, ali spomenimo kako je Bebek poništio pogodak Deaconua u sudačkoj nadoknadi. Jako dobro izdanje nogometaša Slaven Belupa protiv neugodne Gorice koje danas i nije imala previše šansi za povoljan rezultat.

Hrvatski Telekom Prva liga – 20. kolo
Subota, 9. veljače, Gradski stadion ‘Ivan Kušek Apaš’
15:00
NK Slaven Belupo – HNK Gorica  2:0 (2:0)

Sastav Slaven Belupa:
Filipović, Nowak, Vidović, Goda, Čanađija, Bačelić Grgić, Menalo (od 74. minute Mladen), Šarlija, Puclin (od 86. minute Plantak), Karamarko, Krstanović (od 56. minute Jelić)
Na klupi: Marković, Međimorec, Jelić, Plantak, Dolček, Mladen, Iharoš
Trener: Ivica Sertić

Sastav Gorice:
Kahlina, Muhammed, Jovičić, Čagalj, Suk, Zwolinski, Dvorneković (od 45. minute Šroler), Maloča (od 45. miute Andrei Deaconu), Čabraja, Marina, Lovrić (od 76. minute Pape Ndiaye)
Na klupi: Veriga, Oboabona, Andrei Deaconu, Žutić, Šroler, Krizmanić, Pape Ndiaye
Trener. Sergej Jakirović

zatvori