Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo uvjerljivo svladao slovenskog prvoligaša u drugoj ovotjednoj prijateljskoj utakmici

Nogometaši Slaven Belupa danas su na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek Apaš u prijateljskoj utakmici pobijedili slovenskog prvoligaša Krško s visokih 4:0. Mrežu gostiju zatresao je Jelić u prvom poluvremenu te tri puta Lima u nastavku utakmice.

Farmaceuti su poveli već u petoj minuti, stoji u izvještaju na internetskim stranicama kluba koji u nastavku prenosimo. Lijepu akciju Krstanovića i Delića dovršio je Jelić udarcem iz pada s otprilike 10 metara u suprotni kut za 1:0. Blizu povećanju vodstva bili su Doležal, Nowak i Krstanović, ali njihovi udarci nisu završili u mreži. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, a Krstanović je pogodio gredu.

U 51. minuti velike su prilike propustili Menalo i Mladen, dok je Filipović udarac Vekića devet minuta kasnije vrhunski obranio. Koprivnička je momčad pitanje pobjednika riješila u dvije minute. U 72. i 73. Lima je postigao dva pogotka, prvi nakon lijepe asistencije Bongonguija, a drugi nakon što je prošao golmana u situaciji jedan na jedan. Točku na i postavio je svojim trećim pogotkom isti igrač u 85. minuti. 4:0 bio je konačan rezultat utakmice.

Sljedeća utakmica Farmaceutima je na rasporedu u četvrtak, 28. ožujka, kada na “Apaša” dolazi Rudeš.

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek Apaš – prijateljska utakmica
Slaven Belupo – Krško 4:0 (1:0)
Slaven Belupo: Filipović – Karamarko, Nowak, Šarlija, Delić (od 80. Martinaga) – Plantak (od 46. Mladen), Jajalo, Puclin – Doležal (od 64. Bongongui), Jelić (od 64. Lima), Krstanović (od 46. Menalo). Trener: Ivica Sertić.
NK KRŠKO: Frelih – Štefulj, Florjanc, Cetina (od 35. Vojković), Perić – Da Silva (od 84. Barišić), Kovačić, Kordić (od 62. Choi) – Volarić (od 80. Poljanec), Vukušić (od 69. Španring), Volaš (od 54. Vekić). Trener: Radovan Karanović.
Suci: Igor Križarić, Miodrag Plantak, Matej Mađarić
Strijelci: 1:0 Jelić 5′, 2:0 Lima 72′, 3:0 Lima 73′, 4:0 Lima 85′

zatvori