Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno EKSKLUZIVNO Festival palačinki dolazi nam u Koprivnicu!

EKSKLUZIVNO Festival palačinki dolazi nam u Koprivnicu!

1
EKSKLUZIVNO Festival palačinki dolazi nam u Koprivnicu!
Snimio G.I. Tepeš.
Nakon više nego uspješnog prvog travanjskog izdanja, tijekom kojega je u Zagrebu uživalo 15 tisuća posjetitelja, Festival palačinki dolazi nam ovog ljeta u Koprivnicu! Bit će održan na središnjem gradskom trgu koji će za tu prigodu palačinkama u čast biti pretvoren u oazu nevjerojatnih gastro užitaka, ali i zabave za sve posjetitelje.

– Rado smo se odazvali pozivu iz Koprivnice i kako bismo se odužili domaćinima na ukazanom povjerenju za tu prigodu pripremamo poseban program – rekla je to Dravi.info direktorica Festivala palačinki Lidija Baltin Stojkanović.

Prava mala remek djela pripremat će tom prigodom najbolji od zagrebačkih palačinkara, no organizatori se nadaju da će im se pridružiti i koprivnički majstori te ponuditi palačinke tipične za naš kraj. Ne treba dvojiti hoće li prihvatiti izazov i spremiti palačinke primjerice s koprivama, heljdom ili koje druge.

Ustupila Lidija Baltin Stojkanović.
Ustupila Lidija Baltin Stojkanović.

Promociju i prodaju palačinki, uz atraktivan izgled i izazovan okus dodatno će začiniti i glazbeni program te obilje zabave za odrasle i djecu. Zaštitno lice Festivala palačinki je mlada glumica i pjevačica Sementa Rajhard. Hrvatska ju javnost zna po ulozi iz serije Stela, a sudjelovala je i u gastro showu Masterchef. Osim što osmišljava zabavno-edukativne programe za djecu, ali i odrasle, dovodi svoje kolege iz showbiza koji će, uz predstavnike lokalne zajednice sudjelovati u humanitarnoj akciji. Peći će palačinke, a prihod od njihove prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe. Kome i za što, organizatori još nisu odlučili, a kako će pri tom prihvatiti prijedloge lokalne zajednice, uvjereni su da će svi biti više nego zadovoljni.

Festival palačinki bit će prigoda da Koprinvičanci i Podravci vide kako sve palačinka može izgledati i kakav imati okus. Organizatori pri tom garantiraju obilje zabave, ali I mogućnost da svi posjetitelji iskažu i svoju humanu notu te da sudjeluju u humanitarnoj akciji.

Kad? – objavit će Drava.info. Jedva čekamo.

Snimio G.I. Tepeš.
Snimio G.I. Tepeš.
zatvori