Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Nemčići na fotoradionici izradili portret Koprivnice

Piše Tea Kovačić, 6. b

U našoj školi u suradnji s Hrvatskim fotosavezom održana je fotoradionica Koprivnica – portret grada. Kroz trodnevnu radionicu vodili su nas voditeljica Hrvatskog fotosaveza Zlata Medak i tajnik Hrvatskog fotosaveza Predrag Bosnar.

U petak smo imali zanimljivo i poučno predavanje o fotografiranju, a nakon toga izašli smo na teren. Fotografirali smo znamenitosti i zanimljivosti našega grada. U subotu smo na crnim majicama otiskivali listove i oslikavali simbole svog grada i zavičaja. Oprali smo majice i posušili ih, a svaka majica postala je unikatno remek djelo! Navečer smo imali analizu prethodno snimljenih fotografija. Razgovarali smo o pogreškama koje smo napravili kako bismo ih ubuduće znali ispraviti. Pošto je u nedjelju padala kiša, nismo mogli fotografirati pa smo u školi izrađivali kemografe, a tema je bila znamenitosti Koprivnice. Crtalo se kistovima po fotopapiru koristeći fiksir i razrjeđivač i pratile su se promjene koje se događaju. Kemografi su ispali čudesni! Poslije izrade kemografa imali smo fotografiranje u našim unikatnim majicama.

Na radionici smo puno naučili, a to znanje ostaje nam za cijeli život. Sudionice radionice bile su voditeljica Foto grupe Zuum Maja Petričević i ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec, a u kreativnom oslikavanju majica pridružila nam se i učiteljica Senka Pintarić.

Tea Kovačić, 6. b

zatvori