Srijeda, 8. svibnja 2024.
Home Featured SLAVEN BELUPO Ovo su pojačanja od kojih se mnogo očekuje

SLAVEN BELUPO Ovo su pojačanja od kojih se mnogo očekuje

0
SLAVEN BELUPO Ovo su pojačanja od kojih se mnogo očekuje
Søren Christensen, Mario Burić i Goran Blažević. Snimio Marko Posavec.
Slaven Belupo novinarima je danas predstavio trojicu novih igrača pristiglih posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka. To su vratar Goran Blažević, obrambeni vezni igrač Mario Burić i ofenzivni vezni Søren Christensen iz Danske.

Goran Blažević svojedobno je bio prvi vratar Hajduka, nakon čega je igrao u Bugarskoj i Rusiji. Prije godinu dana morao se povući s terena zbog teške ozljede i zahvalan je Slavenu što mu je dao povjerenje.

Ja ću dati sve od sebe sa svojim treniranjem, ponašanjem na terenu i van terena da opravdam povjerenje trenera, sportskog direktora i ljudi u klubu. Mislim da je Slaven Belupo jedan dobar, stabilan prvoligaš, vjerujem da će tako i ostati.

Dodao je i kako ima tek 29 godina, što je za vratare još mlado te vjeruje kako će svoje sportske ambicije moći realizirati kroz Slaven Belupo.

Goran Blažević. Snimio Marko Posavec.
Goran Blažević. Snimio Marko Posavec.

Mario Burić trenera Kopića poznaje od ranije iz Lučkog.

Igrao sam tu u HNL sa 19 godina kod trenera Kopića, imamo jedno dobro iskustvo. Zadnjih pola godine igrao sam u Slovačkoj, nastupao sam u svim utakmicama, no klub je zapao u neke probleme tako da sam odlučio otići. Otvorio se Belupo, što mislim da je dobar korak u mojoj karijeri. Belupo je stabilan klub, jedan od top 5 u Hrvatskoj što su i pokazali ulaskom u polufinale Kupa.

Mario Burić. Snimio Marko Posavec.
Mario Burić. Snimio Marko Posavec.

Danac Søren Christensen ima i europsko iskustvo – igrao je, naime, u grupnoj fazi Lige prvaka. Kako je on stigao u Koprivnicu?

Dobio sam poziv iz Slaven Belupa te upit jesam li zainteresiran pokušati igrati u Koprivnici. To mi se učinilo kao dobra prilika, bio sam jako zainteresiran i postigli smo dogovor. Tek sam stigao, odradio sam nekoliko treninga s momčadi i naravno treba mi vremena da se uhodam, ali osjećam se dobro i spreman sam pomoći ekipi koliko god mogu.

Søren Christensen. Snimio Marko Posavec.
Søren Christensen. Snimio Marko Posavec.

Evo što o svemu kaže trener Željko Kopić.

Rekao sam da je razlika između ljetnog prijelaznog roka i ovoga bila ta što smo jednostavno morali odreagirati, kako se kaže, urgentno i dovesti ono što je u tom trenutku bilo dostupno jer je puno igrača otišlo iz kluba. No, ovo su generalno igrači kakve ja želim u momčadi i sretan sam s njihovim dolaskom.

Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.
Željko Kopić. Snimio Marko Posavec.

Sva trojica novih igrača imaju pravo nastupa, a o procjeni trenera Kopića ovisi hoće li debitirati već ove nedjelje protiv Osijeka.

zatvori