Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slaven protiv Osijeka traži bodove dvostruke vrijednosti

Pred našim je Farmaceutima nova prvenstvena utakmica. Nakon što su proteklog vikenda u prvom proljetnom kolu poraženi na Poljudu, red je došao i na prvu domaću utakmicu u ovome dijelu sezone. Na travnjak koprivničkog Gradskog stadiona u nedjelju dolazi Osijek, trenutno s bodom manje od Slavena i dva mjesta niže na ljestvici.

Predstojeći susret novi je Slavenov vratar Goran Blažević ocijenio kvalifikacijskim, odnosno utakmicom u kojoj bodovi vrijede dvostruko. No tu su i drugi faktori, između ostaloga i stanje travnjaka.

Jedino nas može biti strah tog terena; pitanje je što će biti s njim s obzirom na ovu kišu koja pada već deset dana. No, kako nama, tako i njima.

S njim se slaže i novi obrambeni vezni Mario Burić.

Mislim da neće biti puno igre iako mi težimo igri. Nadam se da ćemo uspjeti probiti taj blok Osijeka te uzeti sva tri boda, koja nam puno znače.

Trener Željko Kopić nema nikakve dileme; protiv Osijeka se na domaćem stadionu jednostavno mora upisati pobjeda, bez obzira na sve.

Morat ćemo napraviti pravu taktičku pripremu da od prve sekunde, bez obzira na teren i sve eventualne vanjske faktore, da se postavimo na pravi način i učinimo sve da dobijemo utakmicu.

Utakmica 23. kola Prve lige Slaven Belupo – Osijek igra se u nedjelju od 15 sati na koprivničkom Gradskom stadionu. Uz ozlijeđene Purića, Parackog i Gregurinu, zbog tri žuta kartona neće nastupiti ni Sandi Križman.

zatvori