Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO & VIDEO Koprivničke mažoretkinje: Predstavnice i promicateljice ugleda grada

FOTO & VIDEO Koprivničke mažoretkinje: Predstavnice i promicateljice ugleda grada

0
FOTO & VIDEO Koprivničke mažoretkinje: Predstavnice i promicateljice ugleda grada
Mažoretkinje grada Koprivnice, osnovane su 1992. godine. Ovlaštene osobe za zastupanje su Ana Pleskalt, predsjednica udruge i Snježana Sremec, tajnica udruge, a ujedno i plesna voditeljica i koreografkinja.

U Koprivničkim mažoretkinjama protekle je sezone plesalo sedamdesetak djevojčica i djevojaka podijeljenih u četiri dobne skupine: najmlađe minimažoretkinje, mlađe juniorke i kadetkinje te juniorski i kadetski sastav.

Proteklih 24 godine rada uspješno prezentiraju i razvijaju mažoret ples. Sudjeluju na svim sportskim i kulturnim događanjima i svečanim otvaranjima. Višestruke su državne i europske prvakinje i viceprvakinje u različitim disciplinama i dobnim skupinama.

Predstavnice su i promicateljice ugleda grada Koprivnice. Na državnim natjecanjima redovito osvajaju prva mjesta i to u pojedinačnim i timskim disciplinama.

Kroz godine djelovanja osvojile su stotine naslova. Ove godine osvojile su državno prvenstvo na natjecanju u Cavtatu, u ekipnom natjecanju osvojile su srebrnu, a u parovima brončanu medalju. Zahvaljujući ovim titulama stekle su pravo natjecanja na europskom prvenstvu u Engleskoj u gradu u Crowley.

Svojim radom i aktivnošću promiču glazbene kulture i umjetničko-plesne vrijednosti.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori