Utorak, 30. travnja 2024.

Ponovno pomaknut početak gradnje brze ceste, Koren: Meni je prvome želja da to krene što prije

Ni današnja sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije nije prošla bez uvijek aktualne i sporne teme – izgradnje brze ceste.

Naime, član Županijske skupštine Tomislav Golubić, inače gradski pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, županu Darku Korenu uputio je kritiku da građanima ne daje jasne informacije o pojedinim temama i projektima koji se provode na području naše županije, između ostaloga i one koje se tiču brze ceste.

>> Poznat datum početka radova na brzoj cesti, Koren: Sve procedure su dovršene

Koren je potom spomenuo novi datum početka gradnje dionice brze ceste do Kloštra Vojakovačkog.

– Činjenica je da je to projekt na koji mi zaista ne možemo više utjecati nego što jesmo. Dionica do Kloštra je već trebala početi s izvođenjem, konačno je završen žalbeni postupak za nadzor, sve je gotovo, izvođač postoji i još pregovara s investitorom, a to su Hrvatske ceste, oko famozne razlike u cijeni za radove. Prema najnovijim informacijama, gradnja dionice bi trebala početi do 15. ožujka. Bilo je do 15. veljače, sada je to 15. ožujka. Vjerujte mi da svakog tjedna o tome razgovaram s direktorom gradnje iz Hrvatskih cesta. Meni je prvome želja da to krene što prije – zaključio je župan.

>> FOTO: POČELA SJEDNICA Ni prva točka nije prošla bez upadica, Kešer ekspresno zaradio opomenu

zatvori