Petak, 29. ožujka 2024.

Poznat datum početka radova na brzoj cesti, Koren: Sve procedure su dovršene

Radovi na izgradnji brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog počet će u veljači.

Poručio je to na današnjoj konferenciji za medije koprivničko-križevački župan Darko Koren nakon što je jučer u Bjelovaru održan sastanak Vlade Republike Hrvatske sa županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina.

Kako je rekao Koren, nove informacije o brzoj cesti na sastanku je otkrio direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić.

– Sve procedure vezane uz početak radova su dovršene. Riješene su one famozne žalbe za nadzor i sve što je potrebno, stekli su se uvjeti za početak rada. Izvođač radova već je izabran prošle godine, a trenutno smo u operativnim dogovorima s njim kada bi radovi počeli – objektivno je i realno da se nakon novogodišnjih blagdana sa strojevima napadne trasa. To je ekskluzivna informacija – objasnio je Koren.

Spomenimo da je na konferenciji bilo riječi i o Razvojnom sporazumu Sjever teškom 15 milijardi kuna, od čega će Koprivničko-križevačkoj županiji biti dostupna 3,1 milijarda kuna. Iz tog iznosa izdvojene su 2,3 milijarde kuna za nastavak gradnje brze ceste preko Koprivnice do granice s Mađarskom.

>> Nakon kritike oporbe Koren predstavio Razvojni sporazum Sjever: Gradit će se brza cesta do Mađarske, nova srednja škola, transportni terminal…

zatvori