Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: POČELA SJEDNICA Ni prva točka nije prošla bez upadica, Kešer ekspresno zaradio opomenu

Kešer je u sarkastičnom tonu predložio da se nagrada za životno djelo ove godine dodijeli Mladenu Jozinoviću.

Članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije okupili su se danas na prvoj ovogodišnjoj sjednici, inače petoj u aktualnom sazivu.

Prva od 26 točaka dnevnog reda odnosila se na dodjelu javnih priznanja, a skupštinari su potvrdili da će titulu počasnog građanina Koprivničko-križevačke županije ove godine nositi Mladen Klasić iz Križevaca koji je kao ugledan pravnik i odvjetnik svojim radom promicao pravnu struku, razvoj hrvatskog pravnog sustava i odvjetništva. Za svoje će zasluge dobiti kovanicu od zlata s otisnutim grbom Koprivničko-križevačke županije s jedne strane i likom zaštitnika Koprivničko križevačke županije sv. Marka Križevčana s druge strane.

Prema prijedlogu Odbora za dodjelu javnih priznanja ovogodišnju nagradu za životno djelo i 15.000 kuna dobit će Radovan Kranjčev iz Koprivnice i to za najviše zasluge u promicanju, popularizaciji i zaštiti prirodne baštine Republike Hrvatske, a posebice Koprivničko-križevačke županije kroz osebujni znanstveno istraživački rad u području prirodoslovlja, bogatu publicističku djelatnost i dugogodišnju odgojno obrazovnu aktivnost.

Ante Starčević iz Križevaca će za dugogodišnji uspješni odgojno-obrazovni rad, inovativna postignuća i zapažene rezultate u promicanju programa školskog i izvanškolskog odgoja i obrazovanja u područjima tehničke kulture, informatike i znanosti, kako na području Koprivničko-križevačke županije tako i šire, dobiti nagradu za promicanje inovatorstva Marcel Kiepach te 5.000 kuna.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije dobit će Puhački orkestar DVD Đurđevac i EKO PAPIR d.o.o. iz Gole, dok su nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini zaslužili Cemix Croatia d.o.o. iz Đurđevca i Ivica Ferenčić iz Koprivnice. Svi će navedeni laureati dobiti i po 5.000 kuna.

Godišnje se dodjeljuje i pet novčanih nagrada u iznosu od 3.000 kuna uz zahvalnicu, a ove će ih godine dobiti Milica Međurečan iz Koprivnice, Interventni tim Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Kulturno-umjetničko društvo Delovi, Kristina Benko Markovica iz Đurđevca i Petar Petrović iz Đurđevca.

Plaketa, kovanica od srebra i novčana nagrada u iznosu od 3.000 kuna otići će pak u ruke Marine Tomac-Rojčević iz Koprivnice, Zdravka Šabarića iz Đurđevca te Ratislava Matića iz Križevaca.

Nagrade će svim dobitnicima tradicionalno biti uručene 13. travnja povodom obilježavanja Dana Koprivničko-križevačke županije.

Ni prva točka dnevnog reda nije prošla mirno

Prije nego su skupštinari potvrdili ovogodišnje dobitnike, za riječ se javio SDP-ov Mladen Kešer i iznio sljedeći prijedlog:

– Predlažem da nagradu za životno djelo i to za najviše zasluge u promicanju gospodarstva i zaštite okoliša dobije Mladen Jozinović. Nagrada bi bila 15.000 kuna, osobito iz tog razloga jer je protiv tog čovjeka na ovim sjednicama rečeno jako puno negativnih riječi, a zapravo je sud dokazao da je on u svemu bio u pravu. Županijska skupština bi mu se na ovaj način jednom dijelom ispričala – sarkastično je rekao Kešer.

Podsjetimo, Jozinović je bivši direktor Piškornice koji je 2017. godine smijenjen s te funkcije zbog sumnji da si je isplatio milijunski bonus.

>> FOTO Mladen Jozinović je smijenjen, imenovan je novi direktor Piškornice

Predsjednik Županijske skupštine Damir Felak Kešeru je nakon ovog izlaganja dao opomenu.

zatvori