Petak, 26. travnja 2024.
Home Sport Košarkašice Koprivnice izgubile, Mursa je bila bolja

Košarkašice Koprivnice izgubile, Mursa je bila bolja

0

Košarkašice Koprivnice nisu uspjele svladati gošće iz Osijeka u 15. kolu A-2 lige sjeveroistok. Mursa je u dvorani Branimir slavila sa 73:58. Koprivničanke su vrlo dobro krenule u utakmicu, držale korak s Osječankama te vodile i do 13 poena, no Mursa se konsolidirala, do kraja susreta potpuno ovladala terenom te zasluženo pobijedila. Iva Ilić upisala je 18, a Emily Lončarek i Viktoria Čehok po 13 poena. U idućem kolu naše košarkašice gostuju kod trenutno vodeće Požege, a čeka ih i juniorska utakmica protiv Podravca iz Virja.

Slijedi izvještaj iz ŽKK Koprivnica:

ŽKK “Koprivnica” – ŽKK “Mursa” 58:73
(24:17; 14:17; 10:26; 10:13)
Koprivnica: Lončarek 13, Markek, Bagarić 2, Čehok 13, Begić 9, Ilić 18, Šestak K. , Mihalić 4, Šestak V., Hegedušić.
Bila je to utakmica u kojoj je pobijedila trenutno bolja ekipa.
No, početak utakmice dao je naslutiti kako bi domaće igračice mogle iznenaditi i zakomplicirati stvari na prvenstvenoj ljestvici.
Naime, na agresivnu obranbenu igru gošći Koprivničanke reagiraju izvrsno, odgovaraju istom mjerom u oba smjera, te ostvaruju rezultatsku prednost i do 13 poena.
Tada gostujući strateg postavlja vrlo dobru zonsku obranu na koju je stvoreno podosta prilika za kvalitetne i rezonske šuteve koji nažalost nisu ušli, za razliku od gostujuće ekipe koja je pokazala kvalitetu više u tom segmentu košarkaške igre i zasluženo pobijedila.
Unatoč upisanom porazu bilo je ovo vrijedno iskustvo za mlade koprivničke igračice koje pokazuju evidentan košarkaški napredak i pozitivan ekipni duh.
U narednom kolu očekuje nas teško gostovanje u Požegi kod prvoplasirane momčadi lige i važna domaća prvenstvena juniorska utakmica protiv sportskih rivala iz Virja.

zatvori