Četvrtak, 25. travnja 2024.

Slaven uzeo sva tri boda protiv Istre

Nogometaši Slaven Belupa ponijeli su puni plijen iz domaćeg ogleda protiv Istre 1961 iz Pule. Pogocima Mate Grgića i Marka Mirića, momčad Ante Čačića na isteku je 90. minute slavila s 2:1 te time, barem privremeno, skočila na 6. mjesto prvenstvene ljestvice.

Više inicijative na početku susreta pokazali su domaći nogometaši. Nakon propuštenih prilika Mišića, Genga i Ozobića, Slaven u 17. minuti dolazi u vodstvo. Crepulja je iz slobodnog udarca ubacio loptu u kazneni prostor, a u nastaloj gužvi najbolje se snašao kapetan Farmaceuta Mato Grgić te glavom s desetak metara doveo koprivničku momčad u vodstvo i izazvao oduševljenje na tribinama Gradskog stadiona.

Veselje je, međutim, kratko trajalo. Svega pet minuta nakon Grgićevog pogotka, na suprotnoj strani terena Brazilac Jo iskoristio je Obšivačev prolaz, Slavenova obrana nije se dobro snašla i gosti iz Pule izjednačili su na 1:1.

Ključan trenutak utakmice odigrao se u 45. minuti, na samom isteku prvog poluvremena. Gregov je, pokušavajući izbiti loptu iz svog šesnaesterca, pogodio vlastitog igrača u leđa. Nastalu priliku iskoristio je Marko Mirić te pospremio loptu u mrežu za konačnih i pobjedonosnih 2:1.

U drugom dijelu gosti su pojačali pritisak, ali bez rezultata. Trener Ante Čačić može biti iznimno zadovoljan ovakvim ishodom s obzirom na to kako je uoči utakmice najavio kako ti bodovi vrijede dvostruko budući da je Istra Slavenu izravni konkurent za izbjegavanje dna ljestvice. Koprivnički prvoligaš Puljanima sada bježi za čitavih pet bodova, a u idućem kolu čeka ga gostovanje kod Rijeke.

NK SLAVEN BELUPO – NK ISTRA 1961 2:1

SLAVEN BELUPO: Kardum, Purić, Fuštar, Grgić, Geng, Paracki (od 82. Parlov), Crepulja, Brlek (od 61. Jambor), Ozobić, Mirić, Mišić (od 73. Delić). Trener: Ante Čačić.

ISTRA1961: Brkić, Obšivač, Bastos (od 71. Jordan), Gregov, Heister (od 86. Repić), Vukman (od 71. Dias), Matoš, Tomić, Franjić, Jo, Špehar. Trener: Igor Pamić.

Strijelci: 1:0 – Grgić (17′), 1:1 – Jo (21′), 2:1 – Mirić (45′).

Sudac: Duje Strukan. Pomoćnici: Mario Pepur i Hrvoje Radić. Četvrti: Goran Gabrilo (svi iz Splita). Delegat: Antun Valić (Slavonski Brod).

Žuti kartoni: Ozobić (Slaven Belupo).

Crveni kartoni: –

Gradski stadion. Gledatelja: 1.200.

Igrač utakmice: Marko Mirić (Slaven Belupo).

zatvori