Petak, 19. travnja 2024.

Podravka Vegeta na turniru u Ljubljani izgubila od Metalurga i pobijedila Krim Mercator

Iza rukometašica Podravke Vegete peti je turnir Regionalne lige koji su prošle s jednim porazom i jednom pobjedom. U prvoj utakmici naše su Kokice izgubile od makedonskog Metalurga 17:18, što nije bilo tako neočekivano jer je trener Goran Mrđen uoči susreta najavio kako će tu dati više prilike mlađim rukometašicama, a s kompletnim sastavom iste večeri dočekati Krim Mercator. Usprkos tome, Koprivničanke nisu bile daleko od povoljnijeg rezultata; u posljednjem napadu Sara Šenvald imala je priliku za izjednačenje, ali je pogodila u okvir gola.

Podravka je zato slavila u večernjoj utakmici protiv slovenskog Krim Mercatora, i to s uvjerljivih 33:27. Sve su igračice tome pridonijele, ali posebno se istaknula Marijeta Vidak s 11 golova. Ekipa iz Ljubljane bolje je krenula i vodila na poluvremenu, no drugi je dio susreta bio u znaku Podravke Vegete.

Do Final Foura preostao je još 6. turnir Regionalne lige koji će se igrati u Podgorici. Podravka je zasad osigurala treće mjesto, a možda se popne i na drugo.

zatvori