Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Suvalj: U Gradskom vijeću ćemo se zalagati za ono što smo i najavljivali u kampanji

Prema prvim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Ivica Suvalj je na lokalnim izborima kao kandidat za gradonačelnika Koprivnice osvojio 569 glasova, odnosno 12,92 posto.

Suvalj je na izborima nastupio kao kandidat Mreže nezavisnih lista i HNS-a, a kandidat za njegovog zamjenika bio je Goran Pakasin.

– Na drugom smo mjestu za gradonačelnika Koprivnice uz pola obrađenih mjesta. Od srca se zahvaljujemo svim građanima koji su izašli na izbore i dali nam podršku. U Gradskom vijeću ćemo se zalagati za ono što smo i najavljivali u kampanji – kratak je bio Suvalj nakon objave privremenih rezultata DIP-a.

>> Suvalj i Pakasin predali potpise za kandidaturu: Koprivnici su potrebni suradnja i dijalog

Novi mandat će, prema svemu sudeći, već u prvom krugu osvojiti aktualni gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP). Prema privremenim rezultatima on je dobio 2.651 glas, odnosno 60,19 posto.

>> PRVI REZULTATI Jakšić pobjeđuje u Koprivnici, Kešer i Koren idu u drugi krug

Slijedi Suvalj, dok se na trećem mjestu po broju glasova trenutno nalazi HDZ-ov Franjo Marković. Za njega je glas dalo 564 građana, odnosno 12,80 posto.

Nezavisni Josip Večenaj je četvrti s 345 glasova, odnosno 7,83 posto, dok je peti Davor Milaković iz Domovinskog pokreta sa 147 glasova, odnosno 3,33 posto.

Dodajmo da DIP podatke o broju glasova osvježava svakih 15 minuta.

 

Izjava Ivice Suvalja nakon objave prvih rezultata izbora

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 16. svibnja 2021.

zatvori