Petak, 29. ožujka 2024.

Kandidat za gradonačelnika Ivica Suvalj: Znam kako se Koprivnica sada vodi, ali i kako bi se trebala voditi

Poznati koprivnički vjeroučitelj, glazbenik i političar Ivica Suvalj danas je predstavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Koprivnice na predstojećim lokalnim izborima.

Suvalj je član koprivničkog ogranka Mreže nezavisnih lista te je zadnja dva mandata gradski vijećnik kroz što je stekao političko iskustvo, rekao na početku današnje konferencije za medije.

– Znam kako se Koprivnica sada vodi, ali i kako može i kako bi se trebala voditi. U svojim sam obraćanjima za govornicom tijekom ova dva mandata uvijek govorio istinito, otvoreno, argumentirano i odgovorno. To mi daje legitimitet da mogu pristupiti ovoj kandidaturi – kazao je i napomenuo da se Grad Koprivnica duže vrijeme ne vodi dobro.

– Kroz ovih osam godina gradski je proračun težio preko milijardu i 200-300 milijuna kuna. Unatoč toj ogromnoj količini novca i dalje nemamo jednosmjensku nastavu koja se obećava preko 20 godina, a nemamo ni novih investicija i firmi u kojima bi naši ljudi radili. Paradoks je što Grad Koprivnica već dugi niz godina stipendira naše studente, a oni se nakon završetka školovanja ne vraćaju u Koprivnicu te svoje znanje i sposobnosti ne ostavljaju u gradu u kojem su krenuli. Upravo je uloga Grada Koprivnice da svojim programima, poticajima i investicijskim idejama dovodi investitore i omogućava nova radna mjesta – kaže Suvalj.

Snimio Valentino Štefanek.

Kazao je da ne želi obećati novi gradski trg, uređene bedeme, multimedijalnu dvoranu, nove bazene ili nogometni kamp jer smo se takvih obećanja naslušali dovoljno.

– Jedino što mogu obećati je da ću biti čovjek koji će sve svoje znanje i sposobnosti staviti na dobro ovoga grada. Neće biti odluka koje će se donositi tajno, a građane dovoditi pred gotov čin, kao što je primjerice s proširenjem kompostišta u Herešinu – napomenuo je.

Suvalj se osvrnuo i na rad gradonačelnika Mišela Jakšića.

– Mislim da nije radio iskreno, otvoreno ni transparentno i mislim da se moglo puno bolje. Često sam puta stjecao dojam da on vlada ovim gradom umjesto da služi – oštar je bio Suvalj.

Što se tiče budućih koalicija, ne isključuje suradnju s HDZ-om.

Snimio Valentino Štefanek.

Mrežin koalicijski partner je HNS čiji će Goran Pakasin na izborima u svibnju biti kandidat za zamjenika gradonačelnika.

– Koprivnica ne smije postati spavaonica niti Zagreba niti okolnih županija. Treba maksimalno dati vjetar u leđa malom i srednjem poduzetništvu da se na taj način otvore nova radna mjesta za naše mlade snage – istaknuo je Pakasin.

zatvori