Ponedjeljak, 29. travnja 2024.
Home Aktualno Komedija ‘Krčmarica Marica’ zabavljat će nas na Večeri kulture u Galeriji Mijo Kovačić

Komedija ‘Krčmarica Marica’ zabavljat će nas na Večeri kulture u Galeriji Mijo Kovačić

0
Komedija ‘Krčmarica Marica’ zabavljat će nas na Večeri kulture u Galeriji Mijo Kovačić
Kazališna komedija ‘Krčmarica Marica’ Glumišne družine Virje bit će izvedena na Večeri kulture koju u petak organizira Muzej grada Koprivnice sa suradnicima.

Predstava nas smješta u virovsku gostionicu u kojoj je posebno istaknuta uloga žene Marice za kojoj žudi cijela lepeza gostiju. Krčmarica Marica iskorištava slabosti svojih obožavatelja i tako nastaju komične, ujedno i sarkastične situacije kroz koje glumci ostvaruju komunikaciju s publikom. Riječ je o predstavi prema tekstu Carla Goldonija koji je na kajkavštinu prilagodila Đurđica Krčmar Zalar.

Ova amaterska kazališna predstava nagrađena je na Smotri kazališnih amatera Koprivničko-križevačke županije 2012. godine. Komedija je dobila nagrade za najbolju režiju i dramski tekst, a nagrađena je i glavna muška uloga.

Predstava u Galeriji Mijo Kovačić počinje u petak 18 sati, a ulaz je besplatan.

Uz to, u Galeriji Mijo Kovačić još uvijek možete pogledati aktualnu izložbu “Domoljub 100/100 – priča o zgradi i ljudima”.

Nakon predstave u 19 sati počinje koncert Zagrebačkog klezmer tria kojim se obilježava i Tjedan Izraela. Više o koncertu možete pročitati ovdje.

zatvori