Utorak, 23. travnja 2024.

FOTO Svečana komemoracija za Martina Sagnera održana u Koprivnici, brojni uzvanici odali počast legendarnom Dudeku

Svečana komemoracija povodom smrti Martina Sagnera, poznatog podravskog velikana glume održana je danas u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

Od svima dragog Dudeka kratkim govorima oprostili su se župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec, predsjednik općinskog vijeća Općine Novigrad Podravski Mladen Levak i predsjednica udruge Sigečko srce Milica Lukačinec.

– Martin, kao akademski glumac, kako je sam volio naglasiti, nije glumio već je živio svaku ulogu. Bez obzira bila ona na daskama ili filmskom platnu. U najpoznatijoj je seriji rekao “Jesam dudek, i ostal bum zanavek Dudek”. Dajmo da taj Dudek ne znači ono nešto posprdno i negativno, što je naivno. Mi Podravci nismo naivni kao što smo tvrdokorni. Mi jesmo tvrdokorni, ne damo svoju grudu, ne damo svoj zeleni kraj i ne damo svoju Dravu. Upravo je Martin to uvijek znao prikazati. Tako će i on ostati tvrdokorni, ali ne onaj naivni Dudek, nego onaj Dudek koji će ostati u srcima svih nas – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Novigrada Podravskog Mladen Levak.

Nakon govora pušten je ulomak iz zadnje epizode Gruntovčana kao i solo violinistička izvedba glazbene teme iz serije koja ga je proslavila. Ispred ulaza u Vijećnicu svi su okupljeni imali priliku upisati se u knjigu sjećanja i na ovaj se način oprostiti od velikana hrvatskog glumišta.

zatvori