Ponedjeljak, 29. travnja 2024.
Home Aktualno VIDEO Pogledajte sporne situacije o kojima bruji cijeli Kunovec, Petran: Glavni sudac jučer je riješio utakmicu

VIDEO Pogledajte sporne situacije o kojima bruji cijeli Kunovec, Petran: Glavni sudac jučer je riješio utakmicu

0
VIDEO Pogledajte sporne situacije o kojima bruji cijeli Kunovec, Petran: Glavni sudac jučer je riješio utakmicu
Foto: screenshot.
Derbi susret 16. kola Prve županijske nogometne lige između Bratstva iz Kunovca i Borca iz Imbriovca, odigran jučer, za sobom vuče mnoge repove i rasprave u vezi spornih sudačkih odluka. Nogometaši Borca slavili su s 2:1, ali u Kunovcu tvrde kako su grubo oštećeni.

Prvi nakon utakmice oglasio se tajnik kunovečkog Bratstva, Krešimir Petran, koji nije imao hvalospjeve na suđenje glavnog suca utakmice Darija Matočeca.

– Moram reći da je utakmicu riješio glavni sudac koji je potpuno neopravdano u 18. minuti isključio našeg igrača Vidakovića. Ta odluka imala je nepovratni utjecaj za nas i nismo se mogli na adekvatan način uključiti u utakmicu. Nije ovo prvi put da ove sezone zbog sudačkih odluka gubimo bodove, ali glavni sudac jučerašnjim je potezom uništio kompletni nogometni ambijent – rekao je Krešimir Petran, tajnik Bratstva iz Kunovca.

Petran aludira na situaciju iz 18. minute kada je domaći igrač Luka Vidaković zaradio izravni crveni karton zbog udaranja igrača Borca Denija Kovačića. Spornu situaciju možete pogledati i u sljedećem videu:

Crveni karton igrača Bratstva Luke Vidakovića

U službenom zapisniku o spornom crvenom kartonu stoji sljedeće:

Br. 20 Vidaković Luka (4809327) u 18. min isključen zbog ozbiljnog prekršaja, udaranje protivničkog igrača rukom u glavu.

Međutim, osim isključenja Vidakovića, Kunovčani se žale i na još nekoliko situacija u kojima glavni sudac Matočec nije svirao grube prekršaje na domaćim igračima prilikom rezultata 1:1, a spomenute prekršaje možete pogledati na sljedećim snimkama.

Prekršaj nad igračem Bratstva Deanom Slijepčevićem (Ustupio NK Bratstvo Kunovec)

Fotografiju Slijepčevićeve ozljede možete vidjeti ovdje.

Prekršaj nad igračem Bratstva Sebastijanom Bakranom (Ustupio NK Bratstvo Kunovec)

Osim isključenja Vidakovića, crveni karton zaradio je i domaći vratar Kristijan Cingulin koji se nakon utakmice verbalno sukobio s glavnim sucem. Kako piše u zapisniku:

Br. 13 Cingulin Kristijan (4809324) u 90+4 min isključen zbog vrijeđanja glavnog suca utakmice po završetku utakmice pogrdnim riječima ‘smrdiš po go…a, smrdiš čim zineš go…o jedno’.

Zlatko Šimčić, delegat utakmice u Kunovcu, utakmicu je okarakterizirao kao normalnu, a na suce u zapisniku nije imao nikakvih primjedbi:

Organizacija utakmice prema Propozicijama natjecanja. Na sastanku prije utakmice prisutne sve službene osobe. Sportske iskaznice ispravne i predane na vrijeme. Derbi utakmica odigrana po ugodnom vremenu pred oko 400-tinjak gledatelja. U čvrstoj i borbenoj utakmici gostujuća momčad zasluženo pobijedila. Zgodici postignuti regularno, disciplinske mjere izrečene opravdano i u skladu s PNI. Oba prijavljena licencirana trenera bila prisutna, kao i redarska služba. Spornih momenata nije bilo. Suđenje sudačke trojke na vrlo dobro.

Što se tiče same utakmice, prvi su poveli nogometaši Borca preko Matijašeca. Pred kraj prvog poluvremena, Kunovčani su uspjeli izjednačiti s igračem manje, a pogodak je postigao Jurčić. U samom finišu utakmice, Borac je došao do velika tri boda preko Karla Šepeca koji je postigao svoj prvi pogodak u dresu Imbriovčana.

zatvori