Utorak, 1. listopada 2024.

SLAVEN PROTIV BORCA Ivković: Od igrača od kojih sam očekivao više nisam dobio što sam tražio

Trener Slaven Belupa Tomislav Ivković javio se Radio Dravi iz Medulina gdje se koprivnički prvoligaš nalazi na pripremama za proljetni dio domaćeg prvenstva. Osim treninga, Farmaceuti tamo sudjeluju i na međunarodnom Arena Cupu u sklopu kojega su već odigrali prvu utakmicu, u nedjelju protiv Intera.

Rezultat je bio 3:3, no trener Ivković nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi.

— Što se tiče rada i pristupa treningu, tu sam zadovoljan i moram pohvaliti momčad. No, što se tiče utakmice, tu nisam bio zadovoljan jer kad je teško i kad je umor prisutan, a sigurno da je sada prisutan jer radimo već treći tjedan i sada je došla jedna lagana kriza, igrači moraju pokazati inteligenciju, taktičku disciplinu, volju i htijenje da bi prošli tu situaciju. Time nisam bio zadovoljan. Razgovarali smo, analizirali smo pristup, održali sastanak i skrenuli pažnju na te elemente koji su bili zabrinjavajući.

Konkretnije, Ivković je uvidio da će neke postavke morati promijeniti, odnosno da na neke igrače ne može računati u mjeri u kojoj je planirao.

— Od igrača od kojih sam eventualno više očekivao nisam dobio što sam tražio. Imam još, ajmo reć’, tri tjedna, a definitivna odluka za ekipu koja će igrati s Interom bit će na generalki protiv Ferencvarosa.

Izvor: Regional Express, regionalexpress.hr

Stanje u ekipi je dobro i nema većih problema, kazao nam je Ivković, osim ponešto ozljeda.

— Imamo neke lakše ozljede, ništa strašno. Pejić malo osjeća zadnji list, ali sutra ide na ultrazvuk i nadamo se da će od sutra normalno igrati. Bouadla je osjetio neku bol u listu, ništa strašno, odmorit će dan-dva. Katić je dobio udarac u rebro što je uvijek nezgodno. Sve u svemu, većih ozljeda i problema nema.

Sljedeću utakmicu Arena Cupa Slaven igra već danas. Od 15 sati odmjerit će snage s ekipom Borca iz Banja Luke.

— To je čvrsta i agresivna momčad, kao i sve u bosanskohercegovačkoj ligi. Danas moramo pokazati puno više nego što smo pokazali u zadnjoj utakmici i danas me pogotovo zanima pristup.

Nakon Borca Slavenu predstoji još jedna utakmica u skupini i to u subotu protiv Hrvatskog dragovoljca. Hoće li naši Farmaceuti izboriti završnicu turnira, ostaje nam vidjeti.

Slušaj uživo
zatvori