Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Moderno sportsko igralište iza ‘školaka’ spremno je za rekreativce, pogledajte kako izgleda

Dugogodišnjem ruglu iza takozvanog ‘školaka’ je odzvonilo, naime gotovo je sportsko igralište iza Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica.

Otužni prizori uništenog igrališta i potrganih sprava koje su predstavljale i opasnost za učenike i sportske rekreativce otišli su u povijest rekonstrukcijom, odnosno izgradnjom novog, modernog i funkcionalnog sportskog zdanja.

Projektom je obuhvaćena sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta, s uređenjem pristupnih i zelenih površina, izvedbom nove rasvjete i odvodnje cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine su uklonjene te su izvedene nove armirano betonske tribine, uređena je kružna staza za trčanje, zatim dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj s jamom, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle

Radovi su u potpunosti financirani iz proračuna Koprivničko-križevačke županije, a investicija je vrijedna malo više od 1,2 milijuna eura.

Podsjetimo, ugovor s izvođačem radova te ugovor o javnoj nabavi potpisani su 19. rujna prošle godine.

>> POTPISAN UGOVOR Za malo više od četiri mjeseca igralište iza ‘školaka’ zasjat će u novom ruhu

Tada je župan Darko Koren kazao da ovaj projekt osim vrijednosti za školski sport i rekreaciju građana ima i urbanističku komponentu uz novoizgrađeni Centar kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije.

Ravnatelji škola Mario Latin i Zlatko Martić tom su prilikom istaknuli da će završetkom ovog projekta i nastava tjelesne kulture biti adekvatnije organizirana te da će novo igralište biti od velike koristi za kvalitetu nastave i rekreaciju građana.

>> FOTO Odzvonilo ruglu iza ‘školaka’, počela je rekonstrukcija igrališta

Spomenimo i da je obnova igrališta započela 10-ak dana po potpisivanju ugovora dolaskom djelatnika Kominga na teren.

zatvori