Nedjelja, 28. travnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Za malo više od četiri mjeseca igralište iza ‘školaka’ zasjat će u novom ruhu

Uskoro počinje rekonstrukcija školskog igrališta Srednje škole Koprivnica, a danas je s izvođačem radova potpisan i ugovor o javnoj nabavi vrijedan nešto više od 1,1 milijun eura.

Sredstva za rekonstrukciju igrališta osigurala je Koprivničko-križevačka županija u svom proračunu, a župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo ovim projektom.

– Iznimno nam je drago što smo počeli s rekonstrukcijom i uređenjem igrališta, a ovaj projekt osim vrijednosti za školski sport i rekreaciju građana ima i urbanističku komponentu – kazao je.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž istaknula je vrijednost igrališta za cijelu Koprivnicu.

– Ovo je emotivan dan za sve nas, a novouređeno igralište bit će dodana vrijednost za cijelu Koprivnicu. Uz Centar kompetentnosti i druge projekte na tom području, veseli nas što ćemo dobiti kvalitetan prostor za sport i rekreaciju – pojašnjava.

Ravnatelj Srednje škole Koprivnica Mario Latin zadovoljan je projektom, a osvrnuo se i na nastavu tjelesne kulture za koju kaže da će uz novi prostor biti adekvatnije organizirana.

Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić zahvalio je Županiji na kontinuiranom ulaganju u bolje uvjete za obrazovanje te dodao kako će igralište estetski upotpuniti sliku tog područja, a ujedno će biti od velike koristi za kvalitetu nastave i rekreaciju građana.

FOTO Odzvonilo je ruglu iza ‘školaka’, sprema se obnova sportskog igrališta

 

Direktor tvrtke Koming Koprivnica, koja je izvođač radova, Nedjeljko Potroško zahvalio je na prilici da sudjeluje u projektu te dodao kako vjeruje da će se sve odvijati prema planiranoj dinamici. Rok za dovršetak radova je 130 dana od potpisa ugovora.

Što se tiče konkretnih radova planira se sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta. Uređivat će se i pristupne te zelene površine, postavit će se nova rasvjeta te odvodnja cijelog prostora igrališta.

Postojeće tribine će se u potpunosti ukloniti te će se izvesti nove armirano betonske tribine, a cilj je da se prostor prilagodi potrebama učenika i građana. Uredit će se i kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

Spomenimo kako su potpisivanju ugovora prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Ana Mušlek i Darko Masnec te Nedjeljko Potroško, predstavnik izvođača radova.

Izvor: kckzz.hr
zatvori