Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Odzvonilo ruglu iza ‘školaka’, počela je rekonstrukcija igrališta

Strojevi i radnici danas su stigli na igralište iza Srednje škole Koprivnica, počela je obnova.

Podsjetimo, prije tjedan dana potpisan je s izvođačem radova ugovor o javnoj nabavi vrijedan nešto više od 1,1 milijun eura. Sredstva za rekonstrukciju igrališta osigurala je Koprivničko-križevačka županija u svom proračunu.

Direktor tvrtke Koming Koprivnica, koja je izvođač radova, Nedjeljko Potroško tada je istaknuo kako vjeruje da će se sve odvijati prema planiranoj dinamici, a rok za dovršetak radova je 130 dana od potpisa ugovora.

>> POTPISAN UGOVOR Za malo više od četiri mjeseca igralište iza ‘školaka’ zasjat će u novom ruhu

Što se tiče konkretnih radova planira se sanacija i obnova atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta. Uređivat će se i pristupne te zelene površine, postavit će se nova rasvjeta te odvodnja cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine će se u potpunosti ukloniti te će se izvesti nove armirano betonske tribine, a cilj je da se prostor prilagodi potrebama učenika i građana. Uredit će se i kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

zatvori