Četvrtak, 9. svibnja 2024.

FOTO Radovi na igralištu iza ‘školaka’ u punom su jeku, Koren: Jedan investicijski ciklus je dovršen, a u planu je još 12 projekata

Koprivničko-križevački župan Darko Koren sa suradnicima je obišao radove koji se odvijaju na školskom igralištu Srednje škole Koprivnica.

Podsjetimo, ugovor o javnoj nabavi radova vrijedan 1,2 milijuna eura potpisan je u rujnu 2023. godine s izvođačem radova te je sredstva za rekonstrukciju osigurala Koprivničko-križevačka županija u svom proračunu.

>> POTPISAN UGOVOR Za malo više od četiri mjeseca igralište iza ‘školaka’ zasjat će u novom ruhu

Prvi radnici i strojevi na igralište su stigli već 26. rujna, a konkretni planirani radovi uključuju sanaciju i obnovu atletske staze, centralnih igrališta i tribina u okviru postojećeg igrališta. Uređivat će se i pristupne te zelene površine, postavit će se nova rasvjeta te odvodnja cijelog prostora igrališta. Postojeće tribine će se u potpunosti ukloniti te će se izvesti nove armirano betonske tribine, a cilj je da se prostor prilagodi potrebama učenika i građana. Uredit će se i kružna staza za trčanje, dva terena za košarku, teren za rukomet, teren za mali nogomet, zaletište za skok u dalj, vježbalište sa spravama te vježbalište za bacanje kugle.

>> FOTO Odzvonilo ruglu iza ‘školaka’, počela je rekonstrukcija igrališta

Nakon obilaska radova koji su u punom jeku župan Darko Koren kazao je kako je riječ o velikom prostoru i investiciji.

– Zahtjevna je to investicija i u tehničkom smislu, u smislu izvođenja, ali i u financijskom smislu. Naime, završili smo jedan veliki investicijski ciklus koji podrazumijeva izgradnju školsko sportskih dvorana i centara kompetencija te smo ušli u fazu priprema drugog investicijskog ciklusa, a radit će se na 12 projekata koji za cilj imaju uvođenje jednosmjenske nastave, podizanje standarda i proširenje prostora – kazao je.

Snimio Valentino Štefanek.

Ističe i kako je vrijednost cijelog projekta 1,2 milijuna eura što je najveći projekt tog tipa do sada.

– Nakon što je izgrađen Centar kompetentnosti, ovaj će se prostor savršeno uklopiti u tu cjelinu i dati dodatan pečat i urbanističkom aspektu ovog dijela grada. Osim ovog projekta uredili smo još i neka manja školska igrališta u Đelekovcu, Kalinovcu i Goli te igralište Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima. Razdoblje od kraja prošle godine do početka ove koristili smo za uređenje vanjskih igrališta koja su jako važna za obrazovni proces, ali daju i mogućnost građanima da koriste taj prostor i izvan školskih programa – navodi.

Župan Koren poručio je i kako su u narednom razdoblju u planu još neki projekti vezani uz školsko sportsku infrastrukturu.

– Sličan i manji projekt bit će obnova igrališta Osnovne škole Drnje te obnova rukometnog i odbojkaškog igrališta u Križevcima. Realizacija ovih projekata još je jedan doprinos boljim materijalnim uvjetima u sektoru obrazovanja – pojašnjava i dodaje kako na tržištu postoji problem s nedostatkom izvođača, ali da se situacija trenutno stabilizirala.

Dodajmo kako je u planu i energetska obnova zgrade sportske dvorane Srednje škole Koprivnica, a proveden je i postupak javne nabave te je donesena odluka o odabiru projektno-tehničke dokumentacije. Sklapanje ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije očekuje se u nadolazećem razdoblju, a projekt će se kandidirati na buduće natječaje u sklopu poziva za energetsku obnovu.

Snimio Valentino Štefanek.

Na sve se nadovezao i ravnatelj škole Mario Latin koji je naglasio kako svaki dan promatraju promjene i radove koji se odvijaju na igralištu.

– Još sitno brojimo da se igralište završi te nestrpljivo iščekujemo kad ćemo ga moći početi koristiti, a prvenstveno naši nastavnici tjelesnog odgoja koji će dobiti mogućnost za vježbanje nekih atletskih disciplina i drugih sportova koje do sada nije bilo moguće ostvariti. Novo igralište bit će ponos svih građana upravo zbog vizualnog identiteta koji će dobiti ovaj dio grada – zaključio je.

Snimio Valentino Štefanek.

Dodajmo kako je planirani rok završetka radova 31. svibnja.

Ovaj programski sadržaj proizveden je u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom.

zatvori