Petak, 3. svibnja 2024.

Plenković: U ovom desetljeću bit će izgrađena brza cesta do Koprivnice

Nalazimo se u desetljeću u kojem će se izgraditi brza cesta na relaciji Križevci – Kloštar Vojakovački – Koprivnica.

Kazao je tako predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas u Koprivnici nakon sastanka sa županima koji su uključeni u Razvojni sporazum za Sjever Hrvatske.

– Počeli su radovi na brzoj cesti prema Kloštru Vojakovačkom te će 24,5 kilometara, koliko ostaje do Koprivnice, također biti realizirano. Želimo da županije koje su u prostoru između Drave i Save, od Zagreba prema istoku, budu u jednakom položaju kao i sve druge koje imaju sreću da su na pravcima mreže Hrvatskih autocesta. Mi ćemo cijelu tu infrastrukturu kad je riječ o cestama riješiti za maksimalno sedam, osam ili devet godina. Ne znam što će ostati, a da do tada neće biti riješeno – pojasnio je i dodao kako će nakon toga uslijediti i dizanje nivoa željezničke infrastrukture.

Snimio Valentino Štefanek.

Premijer Andrej Plenković ujedno je i zahvalio koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu na organizaciji današnjeg sastanka te istaknuo važne točke rasprave.

– Današnji posjet Koprivnici počeo je otvaranjem Podravkine Tvornice tjestenine. Velik je to zamah investicijskog ciklusa naše prehrambeno-prerađivačke kompanije koja je dovršila prvu fazu investicija, a druga faza će biti otvaranje tvornice u Varaždinu, a potom i Distribucijsko-logističkog centra u Koprivnici. To je oko 80 milijuna eura investicija što govori i o snazi kompanije, ali i o onome što se učinilo rastom plaća i dizanjem cijena dionica – rekao je.

>> FOTO Podravka otvorila Tvornicu tjestenine, premijer Plenković: Ovo je investicija u temelj onoga što čini snagu prehrambene industrije

Zaključno je dodao kako su danas uručeni i važni sporazumi o financiranju iz domene Ministarstva turizma.

– To se odnosi i na dvorac Inkey u Koprivničko-križevačkoj županiji, a tako potičemo kontinentalni turizam te ulaganja u ovaj dio Hrvatske – zaključio je premijer.

Snimio Valentino Štefanek.

>> FOTO Županija za revitalizaciju dvorca Inkey dobila gotovo 10,1 milijuna eura, Plenković županu Korenu uručio odluku o bespovratnim sredstvima

Dodajmo kako su uz premijera Plenkovića sastanku prisustvovali i župani pet sjeverozapadnih hrvatskih županija, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar zdravstva Vili Beroš.

Snimio Valentino Štefanek.
zatvori