Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Županija za revitalizaciju dvorca Inkey dobila gotovo 10,1 milijuna eura, Plenković županu Korenu uručio odluku o bespovratnim sredstvima

Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljena su bespovratna sredstava u iznosu od gotovo 10,1 milijuna eura za projekt revitalizacije dvorca Inkey.

Tim povodom danas je u velikoj dvorani koprivničkog Hotela Podravina svečano uručena i odluka o dodjeli bespovratnih sredstava koju su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac predali koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu.

Podsjetimo, revitalizacija dvorca jedan je od šest razvojnih projekata definiranih u Razvojnom sporazumu za Sjever Hrvatske, a riječ je o projektu vrijednom 12,8 milijuna eura prijavljenom na javni poziv za sufinanciranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Nakon evaluacije i administrativnih provjera dodijeljena su bespovratna sredstava u iznosu od ukupno 10.093.877,55 eura.

– Odluka o dodjeli bespovratnih sredstava pomoći će ne samo u realizaciji projekta i zaštiti kulturnog dobra već i dodatnom razvoju turističke ponude na našem području. Značaj ovakve financijske potpore još je i veći s obzirom na to da je revitalizacija dvorca Inkey jedan od ukupno tri prihvaćena projekta iz tog sektora na razini cijele države – poručili su iz Koprivničko-križevačke županije.

Snimio Valentino Štefanek.

Uz uručenje ove odluke, upriličeno je i uručivanje ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva “Zaželi – prevencija institucionalizacije”. Ugovore je u nazočnosti predsjednika Vlade uručio državni tajnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ivan Vidiš Gradu Đurđevac za projekt “Snaga pomoći 4”.

Spomenimo da u ovim trenucima traje sastanak Plenkovića sa županima uključenim u Razvojni sporazum Sjever, a premijer je prije toga prisustvovao svečanosti otvorenja nove Podravkine Tvornice tjestenine nakon čega se sastao s predsjednicom Uprave Podravke Martinom Dalić i ostalim članovima Uprave.

>> FOTO Podravka otvorila Tvornicu tjestenine, premijer Plenković: Ovo je investicija u temelj onoga što čini snagu prehrambene industrije

Uz predsjednika Vlade u posjetu Koprivnici su i potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar zdravstva Vili Beroš.

zatvori