Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO/VIDEO I službeno otvoren skate park, u tijeku je natjecanje ‘Rokaj po Podravini’

I službeno je otvoren novoizgrađeni koprivnički skate park, a započelo je i natjecanje “Rokaj po Podravini 23”.

Nakon što se priča o izgradnji novog skate parka zahuktala još 2019. godine kad je počelo uklanjanje starog pokraj Osnovne škole Braća Radić, u srpnju prošle godine stigle su sjajne vijesti – Gradu Koprivnici odobren je projekt izgradnje novog skate parka koji je bio prijavljen na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport za 2022. godinu.

Izgradnja novog skate parka počela je krajem prosinca prošle godine, a riječ je o prostoru pokraj Bazena Cerine od 600 kvadratnih metara zamišljenom kao podlozi za razvoj svih koturaljkaških sportova poput skateboarda, rolanja i vožnje romobila. Cijela investicija iznosila je nešto više od milijun kuna.

Skate park je službeno otvorio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– S obzirom na to da je ovo sve lijepo, sportski i casual, nema potrebe za govorancijama. Drago mi je da je ovaj projekt napokon došao do kraja. Uživajte u ovom skate parku – poručio je Jakšić.

>> NAPOKON Gradit će se skate park pokraj bazena, odobren projekt vrijedan nešto više od milijun kuna

Posljednja subota u rujnu pokazala se kao idealna za službeno otvorenje, a uz klasično skatersko natjecanje, organizirano je i ono u kojem skate vještine i svi kotači na broju nisu potrebni.

>> FOTO Koprivnica je napokon dobila skate park, a reakcije su odlične: Lakše je napredovati ovdje nego na dvije palete i komadu željeza iza kuće

Tako će se nakon skaterskog natjecanja u 19:15 održati natjecanje u bacanju romobila u dalj. Nakon natjecanja, druženja i sporta, zabava i opuštanje seli u Kulturno kreativni centar Pixel.

Ovaj programski sadržaj je nastao u suradnji s Gradom Koprivnica.

 

U Koprivnici i službeno otvoren skate park, uskoro počinje natjecanje

Objavljuje Drava.info u Subota, 30. rujna 2023. 

zatvori