Subota, 20. travnja 2024.

NAPOKON Gradit će se skate park pokraj bazena, odobren projekt vrijedan nešto više od milijun kuna

Još 2019. godine zahuktala se priča o izgradnji novog skate parka kad je počelo uklanjanje starog pokraj Osnovne škole Braća Radić.

>> NOVI SKATE PARK Koprivnica će dobiti novi i suvremeniji poligon za skateboarding, stari odlazi u povijest

Danas, iz koprivničke Gradske uprave stižu sjajne vijesti – Gradu Koprivnici odobren je projekt izgradnje novog skate parka koji je bio prijavljen na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport za 2022. godinu.

Novi skate park površine 600 kvadratnih metara bit će smješten u nastavku dječjeg igrališta pokraj Bazena Cerine.

– Izgradnja parka zamišljena je kao podloga za razvoj svih koturaljkaških sportova skateboarda, rolanja i vožnje romobila. Projektnu dokumentaciju, odnosno glavni projekt građevine izradila je osječka tvrtka Orking, a vrijednost cijele investicije iznosi nešto više od milijun kuna – objašnjavaju.

>> NOVI SKATE PARK Osim ‘skejtera’ na Cerinama će svoje mjesto pronaći roleri i vozači romobila

Zadovoljstvo odobrenim projektom nije krio gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Jako se veselimo tom projektu. Imali smo zaista mnogo upita naših Koprivničanki i Koprivničanaca koji su bili vezani uz prijašnji skate park. Mogu potvrditi da se skatepark vraća i to na novu lokaciju kod naših bazena Cerine. Nadam se da će na kraju naši mladi biti zadovoljni i sretni kad skate park bude gotov – rekao je gradonačelnik.

Dodajmo da će se nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom turizma i sporta Republike Hrvatske pristupiti javnom natječaju za prikupljanje ponuda za izvođača radova.

 

 

zatvori