Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

FOTO Zatvorena Ulica Ivana Česmičkog, kod budućeg rotora na Križevačkoj cesti ruše se kuće

U Koprivnici je jučer zatvorena Ulica Ivana Česmičkog, a kod rotora koji će se graditi na raskrižju Križevačke ceste i novoobnovljenog nadvožnjaka počelo je rušenje kuća.

Podsjetimo, Ulica Ivana Česmičkog zatvorena je zbog radova na željezničkom projektu “Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica”.

>> Zbog radova na podvožnjaku za promet se na dva mjeseca zatvara dio još jedne koprivničke ulice

Konkretnije, na raskrižju s Pavelinskom ulicom i Ivanjskom cestom počela je izgradnja podvožnjaka Ivanečki i povezivanje novog raskrižja. Navedena dionica bi trebala biti zatvorena do 6. listopada u 17 sati. Dodajmo i da je dionica trebala biti zatvorena još u ponedjeljak, no termin je bio pomaknut zbog poplava u Podravini.

>> FOTO: USKORO POČINJU RADOVI Jakšić: Koprivnica izgradnjom rotora dobiva novi ulaz u grad nakon 50 godina

Kada je pak riječ o novom rotoru na Križevačkoj cesti, krajem srpnja izvođač je uveden u posao te se u ovom trenutku ruše dvije kuće koje se nalaze pokraj prometnice. Radovi izgradnje rotora pritom će trajati četiri mjeseca i trebali bi završiti u prvoj polovici prosinca, a fizičkog zatvaranja dionice neće biti, već će se radovi odvijati uz regulaciju prometa semaforima.

zatvori